11 Nisan 2009 00:00

‘Bos ol, bos ol, bos ol...’ mesajiniz gonderildi

GELENEKLERİN teknolojinin gelişimine nasıl ayak uydurduğunun bir kanıtı Suudi Arabistan’da ortaya çıktı. Cihad için Irak’a giden bir koca, karısına cep telefonundan çektiği mesajla “boş ol” dedi. Ve karısından boşandı.

Paylaş

GELENEKLERİN teknolojinin gelişimine nasıl ayak uydurduğunun bir kanıtı Suudi Arabistan’da ortaya çıktı. Cihad için Irak’a giden bir koca, karısına cep telefonundan çektiği mesajla “boş ol” dedi. Ve karısından boşandı. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre “cihad için Irak’ta olduğunu” söyleyen Suudi Arabistanlı adam, ülkesindeki karısına artık eşi olmadığı yazılı bir cep telefonu mesajı gönderdi ve daha sonra ayrılığı doğrulamaları için iki akrabasını aradı.
Kızıl Deniz sahilindeki Cidde kentinde görülen boşanma davasında, akrabaların ifadesi dinlendikten sonra erkeğin talebi kabul edildi ve böylece Suudi Arabistan’da ilk kez bir çift, cep telefonu mesajı yoluyla boşanmış oldu. Şeriatın uygulandığı Suudi Arabistan’’da erkeğin, karısına üç kez “senden boşanıyorum” demesi, ayrılık için yeterli oluyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde insanlık ayıbı

SONRAKİ HABER

Yerel gazeteciler TGC’den ödüllerini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...