12 Nisan 2009 00:00

Bakan ‘PKK bombası’ dedi, polisin çıktı!

İÇİŞLERİ Bakanı Atalay ve İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın “Güngören saldırısını düzenleyenlerle aynı kişilerin işi” dediği Beylikdüzü bombalamasını iki polis yapmış.

Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Atalay ve İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın “Güngören saldırısını düzenleyenlerle aynı kişilerin işi” dediği Beylikdüzü bombalamasını iki polis yapmış.
İstanbul Güngören’de 17 kişinin ölmesine yol açtıkları ve PKK’li oldukları gerekçesiyle yakalanan altı kişinin, Beylikdüzü’ndeki kafeyi de bombaladıkları iddia edilmişti. Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın da aralarında olduğu çeteye yönelik dinlemelerde ise bombalamayı iki emekli polis memurunun yaptığı ortaya çıktı.
15 Temmuz 2008’de Beylikdüzü’nde bir kafeye atılan ve 10 kişinin yaralandığı bombanın PKK tarafından değil, rant kavgası sırasında kafe sahibini korkutmak için oluşturulan çete üyelerince atıldığı ortaya çıktı. Suç işlemek için çete oluşturdukları iddiasıyla jandarma tarafından başlatılan soruşturmada eski Beylükdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’yla birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında emekli iki polis memuru dikkat çekiyor.
DİNLEMEYE TAKILDI
Jandarmanın yaptığı operasyonda telefon dinlemelerine takılan eski bomba uzmanı emekli polis İ.A’nın bombayı hazırladığı iddia ediliyor. Başka emekli bir polis memuru M.S’nin de bombalama eylemine karıştığı dile getiriliyor. Zanlılar, Beylikdüzü’nde bulunan kafe sahibini korkutmak için çay bahçesine bomba atmakla suçlanıyor.
İstanbul Güngören’de 27 Temmuz 2008’de 17 kişinin faili oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan altı kişiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, zanlıların ayrıca Beylikdüzü’ndeki bombalı saldırıyı yaptıklarını iddia etmişti. Bakanın açıklamasından sonra adliyeye çıkarılan 10 kişiden altısı “örgüt üyeliği”, “yardım ve yataklık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
11 Mayıs’ta başlanacak Güngören davasının iddianamesine göre sanıklardan Hüseyin Türeli ile Nusret Tebiş’in bomba konulma sırasında gözcülük yaptıkları iddia edilerek, 18 kez ağırlaştırılmış hapis cezaları isteniyor. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

AİLELER KAYIPLARINI ARIYOR -5- Kimin için kaybettiler?

SONRAKİ HABER

Meclis işkenceye kayıtsız kalamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...