12 Nisan 2009 00:00

Nasrallah: Gazze’ye yardım suçsa, bundan gurur duyarım

HİZBULLAH Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “Eğer Filistinlilere yardım etmek suçsa ben suçluyum ve bundan gurur duyarım” dedi.

Paylaş

HİZBULLAH Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “Eğer Filistinlilere yardım etmek suçsa ben suçluyum ve bundan gurur duyarım” dedi.
Hizbullah lideri, Lübnan’da örgüte ait El Manar Televizyonu’nda, bilinmeyen bir yerden yaptığı ve canlı olarak yayınlanan konuşmasında, Mısır’da Hizbullah üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerle ilgili olarak açıklamada bulundu. Mısır güvenlik sistemini hiçbir şekilde ihlal etmek istemediklerini belirten Nasrallah, Hizbullah’ın, hiçbir Arap ülkesi ya da sistemine düşman olmadığını ve düşmanlarının sadece siyonist rejimle iş birliği yapanlar olduğunu kaydetti.
‘YAKALANAN KİŞİ
ÜYEMİZDİR’
Hasan Nasrallah, bazı Arap ülkelerinin Hizbullah ile El Kaide arasında bağlantı kurmaya çalıştıklarını belirterek, bunun yanlış olduğunu ve dışarıda hiçbir örgütle bağlantıları olmadığını belirtti. Nasrallah, “Mısır, İsrail’in Gazze’ye saldırısı sırasında Refah sınır kapısını açmadı ve orada insanların perişan olmasına neden oldu. Bu konuda yaptığımız eleştirilerden sonra Mısır bizim aleyhimizde de konuşmaya başladı. En son operasyonda yakalanan Lübnan vatandaşı Sami Çehab bizim üyemizdir. Ancak onun bir tek amacı vardır; o da Gazze’deki Filistinlilere yardım için çaba harcamaktır. Ona yöneltilen suçlamaları kabul etmiyoruz. Eğer Filistinlilere yardım etmek suçsa, ben suçluyum ve bundan gurur duyuyorum. Mısır yönetimi, Gazze’ye ulaştırılan yardımlar için kullanılan tünellerin tahrip olmasını sağlıyor ve göz yumuyor” şeklinde konuştu.
‘HİÇBİR YERDE
ŞUBEMİZ YOK’
Şii anlayışını yaymakla itham edildiklerini belirten Nasrallah, bu konuda Mısır’da bir örnek bile bulamayacaklarını söyledi. Hizbullah’ın Araplarla ya da İslam ülkeleriyle bir problemi olmadığını belirten Hizbullah lideri, “Biz tamamen Lübnan kökenli bir oluşumuz ve dünyanın herhangi bir yerinde şubemiz yok. Ana amacımız Lübnan’ı siyonist rejimin tehditlerinden korumak ve Filistinlilere yardım etmektir” dedi. Hizbullah lideri Nasrallah, Yemen ve Bahreyn’deki Şii hareketlerle bağlantıları bulunmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Saakaşvili’ye istifa baskısı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...