14 Nisan 2009 00:00

Biz başka dünya isteriz

BU yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1–7 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak izleyicilerle buluşacak.

Paylaş

BU yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1–7 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak izleyicilerle buluşacak. Dünyanın dört biryanından 50 filmle beyaz perdede emek boy gösterecek. Gösterimlerin ücretsiz olduğu, yarışmasız bir festival olan İşçi Filmleri Festivali, 8 Mayıs’tan itibaren de Adana’dan Ardahan’a; Bursa’dan Eskişehir’e tüm yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak.
Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmek amacıyla hayata geçirilen festival bu yıl “Biz başka dünya isteriz“ temasıyla kriz, işsizlik, güvencesizlik, mücadele dolu emek öykülerini beyaz perdeye yansıtacak. Filmlerin gösterimi sadece salonlarla sınırlı kalmayıp; mahallelerde, işyerlerinde ve sendikalarda özel gösterimler düzenlenecek.
Festivalin açılışı 2 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı İstanbul Beyoğlu Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde, 1990–1991 yıllarındaki büyük Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen “Yüzbin Kişiydiler” belgeselinin gösterimiyle yapılacak. Festivalde dünyanın dört bir köşesinden 12’si uzun metraj, 38’i ise belgesel olmak üzere toplam 50 film gösterilecek.Ken Loach’un son filmi “İşte Özgür Dünya”, Bahman Gobadhi’nin “Sarhoş Atlar Zamanı”, Aki Kaurismaki’nin işçi üçlemesinin ikincisi olan “Ariel”, Kanada’da yaşayan İshak Işıtan’ın Arjantin’deki fabrika işgallerini anlatan filmi “Brukmanlı Kadınlar” festivalde izlenebilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.festival.sendika.org


ÖNCEKİ HABER

Boşanırken bir tık yeterli

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa