14 Nisan 2009 00:00

Kara Katür Yazılar

ABD Başkanı Barack Obama Türkiye’den ayrılalı bir hayli oldu ama hala görsel ve yazılı basında konuşulmaya devam ediliyor:

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama Türkiye’den ayrılalı bir hayli oldu ama hala görsel ve yazılı basında konuşulmaya devam ediliyor:
- İki günlük ziyaret için kalabalık bir topluluk ile ülkemize gelen Barack Obama’nın kaldığı otelin ücretini ödemediği ortaya çıktı! Otel sahibi “Bu bir diplomatik skandaldır” diyerek yetkililerden parasını isteye dursun, yetkililer “Bunun siyasi bir malzeme olarak kullanılmasını yadırgadıklarını, otelin vergi dairesine borcu olduğunu ve bu paranın borca mahsuben kesildiğini” söylediler! Alınan son bilgiye göre yetkililer başka bir şey söylemediler!
Aslına bakılırsa Barack Obama’nın renginden dolayı tüm dünyada büyük bir ilgi uyandırdığı bir gerçek! Kaldı ki ABD başkanları hangi renkte olursa olsunlar her zaman ilgi uyandırmışlardır! İçlerinde en renksizi olan Bush bile buna dâhildir! Ama politik ve siyasi tutumları bir kenara bırakacak olursak Barack Obama’ya ayrı bir sayfa açmamız gerekecektir! Zira ona gösterilen bu ilgi sadece kendi ülkesi sınırları ile ilgili değildir. Öyle ki bundan bir süre önce Romanya’nın Olt iline bağlı Rusciuri bölgesinde doğan bir çocuğa ailesi Obama ismi vermiş! Barcak Obama’yı televizyondan görünce “çok etkilendiklerini” söyleyen aile yeni doğan çocuklarına “Obama Sorin İlie Scoica” ismini verirken “Obama renk olarak biz Romanlara çok benziyor bu yüzden kendisini çok sevdik” demeyi de ihmal etmemiş! Barack Obama’nın bundan haberi var mı yok mu bilinmez ama buna benzer bir olay ülkemizde de yaşanmış! İstanbul’da yaşayan bir aile yeni doğan çocuklarının ismini Barack Obama’dan esinlenerek “Baran Obama” koymuş! Baba Bayram Yaşar bebeklerine Obama ismini vermeyi daha doğmadan önce karar verdiklerini söylemiş! Anne Birsel Hanım ise “Ben Baran olsun istedim ama eşim sonuna birde Obama ekleyelim dedi” diyerek tüm sorumluluğu kocasının üzerine atmış! En ilginç yorumu ise çocuğun doktoru yapmış:
- Obama ABD başkanı, bu da Türkiye’nin Başkanı olsun...
Kuşkusuz ailenin bu kararı birçok kişi tarafından (özellikle de yakın akrabaları tarafından) tartışılmıştır:
- Gözün kör olsun herif, bak Bayram’a çocuğunun ismini Obama koydu kurtuldu! Şimdi Amerika’dan oluk oluk para gelir bunlara! O kadar yalvardım değil mi sana şu çocuğun ismini Berlusconi koyalım diye! Ama ne varsa Şaban koydun! De haydi git de Şaban’a mama al nasıl alacaksan!
- Öyle deme hanım ben de sana İbram Abramoviç koyalım dedim sen kabul etmedin! Neymiş kara para aklayıcısıymış! Bize ne hanım, bizi aklasın da ne yaparsa yapsın!
Oysa Bayram Yaşar için önemli olan birilerinin çocuğuna “Baran Obama” ismini verdiğini ABD Başkanına haber vermesi:
- Alo sayın başkanım, Türkiye’de sade bir vatandaş çocuğuna sizin siminizi verdi! Dilerseniz bir küçük altın takalım derim!
- Aman kardeşim ne yapıyorsunuz siz! Türkiye’de şu an büyük bir kriz var! Küçük altını duyan yeni doğan çocuğuna Obama ismini vermekle kalmaz nüfus müdürlükleri ismini değiştirmek isteyen vatandaşlarla dolar taşar:
Ömer Lütfü Obama Yalçın
Dursun Ali Obama Kahraman…
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

ben zürafayım

SONRAKİ HABER

Efes Pilsen giderek arayı açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...