14 Nisan 2009 00:00

Akademililerin karma sergisi dolaşıyor

İDGSA ‘80’liler, 1980’li yıllarda Akademide olanlar, başka bir deyiş ile 126 yıllık MSGSÜ adlı sanat kurumunun 10 yılına hakim mezunlarıdır.

Paylaş

İDGSA ‘80’liler, 1980’li yıllarda Akademide olanlar, başka bir deyiş ile 126 yıllık MSGSÜ adlı sanat kurumunun 10 yılına hakim mezunlarıdır. 780 kişilik, kendiliğinden birleşen, buluşan, sanatın farklı dallarından mezun sanatçılar topluluğu, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri karma sergilerini gelenekselleştirdiler.
16 Mart- 17 Nisan 2009 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Osman Hamdi Bey ve Mimar Sinan Salonlarında sergilendikten sonra şimdi de Antalya Akdeniz Üniversitesindeler... Eski adı ile Sanayi-i Nefise-i Şahane, daha sonra Mekteb-i Ali (Güzel Sanatlar Akademisi), İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi derken üniversite olma sürecinde Mimar Sinan Üniversitesi oldu. Şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, bir buçuk asırlık ömrüyle ülkemizde sanat hareketlerinin öncüsü konumunda bir kurum.
80’li yıllar mezunları, “2010 Kültür Başkenti İstanbul” hedefine bu yıl ikinci defa sanat yorumları ile ulaşmayı planladılar. “İstanbul-u-yorum 2009” adlı sergi 20 Nisan- 10 Mayıs tarihleri arasında Antalya-Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş fuayesinde izlenebilecek. Bunun ardından da 15-30 Haziran’da Ankaralılarla buluşacak olan akademililer önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak üzereler. 2010 yılında GSF’lerine sahip olmayan Anadolu şehirlerimizde 24 noktada sergileri sürdürecekler ve oralarda lise ikinci sınıf düzeyinde gençler ve aileleriyle ilişkiye geçerek, MSGSܒye girmeye hak kazanan gençlere maddi destek olmayı hedefliyorlar. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.idgsa80.org
ÖNCEKİ HABER

Kaftancıoğlu ödülleri verildi

SONRAKİ HABER

İşkence okulunun belgeseli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...