14 Nisan 2009 00:00

Morales’in açlık grevi sürüyor

BOLİVYA Devlet Başkanı Evo Morales, muhalefetle arasındaki seçim yasası anlaşmazlığı nedeniyle başlattığı açlık grevine devam ediyor.

Paylaş

BOLİVYA Devlet Başkanı Evo Morales, muhalefetle arasındaki seçim yasası anlaşmazlığı nedeniyle başlattığı açlık grevine devam ediyor.
Bolivya yerlilerine daha fazla temsil hakkı veren yasanın geçmesini engelleyen muhalefeti protesto etmek amacıyla perşembe gününden bu yana açlık grevindeki Morales’i ‘siyasi şantaj’ la suçlayan muhalefet ise bu yasanın Morales’in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini kolaylaştıracağını savunuyor.
HALKIN DESTEĞİNİ ARKASINA ALDI
Oysa ocak ayında yapılan referandumda, halkın yüzde 60’tan fazlası, çoğunluktaki yerlilere daha fazla hak ve toprak verilmesini öngören ve bu kesimin ülke kaynaklarından eşit şekilde pay almasını amaçlayan anayasa değişikliklerine onay vermişti.
‘İLK KEZ AÇLIK GREVİ YAPIYOR DEĞİLİM’
Bir televizyona verdiği demeçte, 1998’de sendika lideriyken hükümetin koka politikasını protesto etmek için 18 gün açlık grevi yaptığını anlatan ve morali yerinde görünen Morales, kendisini dinlenmiş hissettiğini söyledi. Televizyon röportajı sırasında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez tarafından telefonla aranan Morales, ayrıca kendisini Küba Lideri Fidel Castro’nun da aradığını, Castro’nun sesini duyunca ağladığını söyledi.
Morales, açlık grevine devam etmesi nedeniyle, bu hafta düzenlenecek iki bölgesel toplantıya katılmayacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan ABD’ye şartlı işbirliği teklifi

SONRAKİ HABER

ABD Afganistan’da sivilleri vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa