14 Nisan 2009 00:00

Rusya’dan ABD’ye şartlı işbirliği teklifi

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile eski Sovyet bölgesinde birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Paylaş

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile eski Sovyet bölgesinde birlikte çalışabileceklerini söyledi. Ancak Lavrov’un bu işbirliği için bazı şartları var: Bu işbirliğinin şeffaf olmasını isteyen Lavrov, Gürcistan’ın NATO’ya üyeliğinin de ilişkileri bozacağına dikkat çekti.
YİNE SAVAŞ ÇIKABİLİR
Rus Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre; Dış Politika ve Güvenlik Komisyonu’nda açıklamalarda bulunan Lavrov, “Kafkas krizi NATO’nun doğuya doğru otomatik genişleme programının ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Gürcistan’ın NATO üyesi olması durumunda neler olabileceğini tasarlayabilirsiniz. Rusya ağustos ayında yaşananları tekrarlamak zorunda kalabilir.” dedi.
Ocak ayında ABD Başkanı Barack Obama’nın iktidara gelmesinin ardından iki ülke ilişkilerinde bir yumuşama döneminin başladığına dikkat çeken Lavrov, “Bu konuda temkinli iyimseriz. Obama yönetiminin önümüzdeki dönemde alacağı kararlar bunda etkili olacak.” tespitinde bulundu.
KUTUPLAŞMA YARATILMASIN
Lavrov, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) coğrafyasında jeopolitik oyunlar oynanmasını istemediklerini belirterek, “Bu ülkelerin ya bendensin ya da düşmanımsın gibi yanlış tercihlerle karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. ” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Moldova’da oylar yeniden sayılıyor

SONRAKİ HABER

Morales’in açlık grevi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...