15 Nisan 2009 00:00

Medyada Ergenekon operasyonu

Ergenekon soruşturması kapsamında farklı illerde düzenlenen operasyonlar dünkü gazetelerin başlıklarına farklı şekillerle yansıdı.

Paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında farklı illerde düzenlenen operasyonlar dünkü gazetelerin başlıklarına farklı şekillerle yansıdı.
SAYLAN VE ÇYDD’Yİ ELEŞTİRENLER
Birgün gazetesi Türkan Saylan’ın da operasyona dahil olmasını öne çıkararak “Ergenekoncular konuşturmamıştı” başlığını attı. “7 saat evi aranan Saylan Ergenekon iddianamesinde Ergenekoncular tarafından düzenlendiği iddia edilen İzmir mitinginde konuşturulmamıştı.”
Milliyet “Bu kez hedef Çağdaş Yaşam” manşetiyle çıktı. “Çoğu kadın 37 kişi gözaltında” diyen gazete birinci sayfasını Saylan’ın tepkisine ayırdı. Can Dündar’ın Haberal’la uçakta yaptığı görüşme de ilk sayfada yer bulurken beş köşe yazarının eleştirel yazılarının başlıkları da sıralandı.
Cumhuriyet “Çağdaşlığa darbe” manşetini atarak siyasilerin ve STK’lerin tepkisini “AKP odaklı terör dalgası” ve “Hukuk garabeti” başlıklarıyla verdi.
YORUMSUZ VERENLER
Hürriyet sürmanşetten “Ergenekon’da Prof. Dalgası” başlığıyla çıktı. Süleyman Demirel’in Haberal’ı uğurlamasını ve Saylan’ın evinden yaptığı açıklamaları birinci sayfadan aktaran gazete, operasyonla ilgili bilgileri öne çıkardı.
Sabah “Akademik dalga” manşetiyle operasyonla ilgili bilgileri aktardı. Gazete, operasyona yönelik tepkilere yer verdi.
OLUMLU KARŞILAYANLAR
Taraf, “Postallı hocalar gözaltında” manşetiyle çıktı. 1. Ordu Komutanı’nın İstanbul Emniyet Müdürü’nü ziyaretini vurgulayan gazete, “Doğan grubuna da dokundular” ve “Saylan: Tezkerenin intikamını alıyorlar” başlıklı haberlere de birinci sayfadan yer verdi.
KÜÇÜK GÖRENLER
Günlük “Ergenekon’da rektör operasyonu” sürmanşetini attı. Gazete ana haber olarak PKK’nin çatışmasızlık kararını öne çıkardı.(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ARAMIZDA KALSIN TV8 20.45

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...