15 Nisan 2009 00:00

DOKUZ ONBEŞ

Geçtiğimiz pazar akşamı ekrana gelen futbol programları Kurtlar Vadisi’ni hatırlatacak kadar kan ve şiddet doluydu.

Paylaş

Geçtiğimiz pazar akşamı ekrana gelen futbol programları Kurtlar Vadisi’ni hatırlatacak kadar kan ve şiddet doluydu. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşananlar, çıkan kavgalar ve kırmızı kartlar futbol yorumcularına başka şey konuşturtmadı. Kavgayı sevmeyen, asla konuşmak istemeyen, sahalarda bu tip çirkin görüntüleri istemeyen(!) yorumcularımız her nedense sabahlara dek tekrar tekrar Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcuların boks maçını aratmayan görüntülerini yorumlayıp durdular. Derbiden önce gazetelerin hemen hepsinde yer alan ‘Kaybeden yandı’, ‘Ölüm kalım maçı’, ‘Zirvede büyük savaş’ tipi manşetlerin ortamı hiç germediğine inanan spor basını da olaylar yaşandıktan sonra “Bunlar ne çirkin olaylar”, “Bizlere yakışmıyor” gibi başlıklarla işin içinden sıyrılma çabasına girişti. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu’nun Ali Sami Yen’e nasıl çıkacağını televizyonlarda günler öncesinden sorgulamaya ve ortamı germeye başlayan medya, tüm bu yaşananların ardından ise kendi sorumluluğunu görmezden gelerek, yüzsüzce suçlu arıyor. Bir yandan kavga görüntülerini vermek istemediklerini söyleyip diğer yandan reyting aşkına yenik düşerek bu görüntüleri tekrar tekrar veren futbol programlarında her zaman olduğu gibi bu hafta da lig lideri Sivasspor’a yer yoktu. Liderlik koltuğunda oturan takımı kaale almayan spor programlarıyla geçti bir pazar akşamı daha…
Kanaltürk’te ekrana gelen Telegol bu hafta derbiyle yattı derbiyle kalktı. Ahmet Çakar’ın belden aşağı yorumları yine programa damgasını vururken, aslında konuşmaya bile gerek olmayan(!) Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcuların tekme tokat kavgası saatlerce tekrar tekrar ekrana getirildi. Her defasında “Biz bu olayları yaşamak istemiyoruz” diyen Serhat Ulueren ne yazık ki programında kavga dışında hiçbir şey konuşturt-madı.
Star’da yayınlanan Futbolig ise ilk defa bol konuklu ve tek konuluydu. Ertem Şener adeta Siyaset Meydanı tarzında bir programla derbide yaşananları an be an ekranlara taşıdı. Hiçbir hafta bu kadar konuklu görmeye alışmadığımız program, derbiden sonra şekil değiştirmiş olacak ki, izleyenlere futbolsuz ama bol patırtılı bir gece yaşattı. Programın sunucusu Ertem Şener’in geçtiğimiz hafta “Bu haber benim özel istihbaratım, derbide Galatasaraylı Servet Çetin oynayacak. Bu haber başka bir yerde yok” şeklinde iddialı söylemlerle ekrandan duyurduğu haber ise Ertem Şener’in daha önce verdiği istihbaratları gibi boş çıktı.
Refik Sıla Güvenç
ÖNCEKİ HABER

Yanal’dan ‘rahat olun’ uyarısı

SONRAKİ HABER

ARAMIZDA KALSIN TV8 20.45

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...