15 Nisan 2009 00:00

‘Ben ışığı göremezsem onlarda göremez’

ERGENEKON tutuklusu Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı.

Paylaş

ERGENEKON tutuklusu Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı. Ses kaydında ‘Ben ışığı görmezsen onlar ışık göremezler’, ‘konuşursam silahlı kuvvetler zor durumda kalır’ gibi ifadeler kullanılıyor.
Ersöz’e ait olduğu iddia edilen kayıtta öne çıkan ifadeler şöyle:
“Çaba sarf ediyorum ama bazen dayanamıyorum. Ben kendim de bazen ışık göremiyorum. Ben ışık göremezsem onlar ışık göremezler...”
“...İsyan ediyorum yani Silahlı Kuvvetleri bu duruma düşürdüğü için. Ülkeyi bu duruma düşürdüğü için... En tepedeki adamlara ben bunları suratına söylemek istiyorum. Utanmadan buradaki adama geliyor ya... Oradaki adamı gidip de ziyaret ediyor...Senden önceki öyleydi de sen niye öyle yaptın. Utanır insan ya...Silahlı Kuvvetler bu kadar insanına sahip çıkmaz mı? En son emrinde çalışan bir tane adam alınınca ortalığı ayağa kaldırdılar. Yazık değil mi peki o iki orgeneral iki tane efendime söyleyeyim tuğgeneral bir kaç tane albay. İlker Paşa’nın emrinde çalıştı şimdiki, onun yardımcısıydı. İnsaf ya onun için toplandılar ettiler. Bizim için falan değil yani. Ne Hurşit Paşa için ne Şener Paşa için...”
“...Yani bize görev verirken, çalıştırdıkları zaman yanımızda olan başkaları dışarıda elleri kolları serbest dolaşıyorlar, biz buradayız...”
“...Şu aşamada bile ben çıkar derim ki kardeşim sen vaktinde bunu yapmadın. Sen sorumlusun. Ben bunu çıkar konuşurum. O zaman ne olacak, bu silahlı kuvvetler bu ülke ne hale gelir ya...”
“...Bir tuğgeneral olarak ne yapabilirim ben. Ben birinci ağızdan, genelkurmay başkanına söyledim. Adam bana kükredi...Korkusuzca bildiklerimi, doğruyu söyletmesinler. Bunu mu söyletmek istiyorlar yani... Adam şunu diyor. Biz bu adamın albay olacağına bile inanmıyorduk. Genelkurmay başkanı oldu... Benim veremeyeceğim bir hesabım yok... Olur, olmaz gideriz yatarız...”
“...Adam oradan telefon ediyor. Ben ziyaretine gelebilir miyim diye. Bir orgeneral. Ya sen kalk gel kardeşim. Diğerleri geldi. Sen bana iki yıl emir komuta etmişsin. Sana buraya geldiğin zaman jandarma hayır mı diyor... Bu orgeneral seviyesine gelmiş olan insanlar daha nesinden korkuyorlar.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Saylan’ın evinin aranması tepki topladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...