15 Nisan 2009 00:00

Polis mahalleliyi de yıktı

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde devam eden yıkımlar çerçevesinde, Ümraniye’nin Namık Kemal Mahallesi’ne bağlı Kocatepe mevkiinde de seçim öncesi yapımına izin verilen yüzlerce binanın son katları kaçak oldukları gerekçesiyle yıkıldı.

Paylaş

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde devam eden yıkımlar çerçevesinde, Ümraniye’nin Namık Kemal Mahallesi’ne bağlı Kocatepe mevkiinde de seçim öncesi yapımına izin verilen yüzlerce binanın son katları kaçak oldukları gerekçesiyle yıkıldı. Gece saatlerinde çevik kuvvet ekipleri ile beraber mahalleye giren yıkım ekipleri, tam 232 ev yıktı. Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan Kocatepe sakinlerine polis biber gazı ve copla saldırdı. Saldırıda 32 kişi gözaltına alındı. 33 kişinin yaralandığı saldırıda, Cemile Tataş adlı yaşlı bir kadın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları polisin mahalle sakinlerine inşaat demirleri ve coplarla saldırdığını söyledi.
Polis müdahalesi sonrasında sokaklar adeta savaş alanına döndü. Mahalle camiinden yapılan ‘yıkım ekipleri mahalleye girdi’ anonsu ile yıkım ekiplerinin mahalleye girdiğini öğrenen Kocatepe sakinleri, ara sokaklarda toplanarak kamyonlarla sokak girişlerine barikat kurdu. 5 adet panzerle mahalleye giren çevik kuvvet ekipleri daha sonra mahalleyi abluka altına aldı. Mahallenin giriş ve çıkışını kapatan polis ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları engelledi. Mahalleden dışarı çıkamayan bir çok insan işe ve okula gidemedi. Mahalledeki okullar 3 gün tatil edilirken, yıkımların önümüzdeki günlerde Boztepe mevkiinde devam edeceği söylendi. Seçim öncesi AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev yapmalarına izin verdiğini söyleyen Kocatepe sakinleri, belediye başkanının kendilerine ‘Evinizi yapın. Biraz ceza keseriz. Oyunuzu bize verin’ dediğini iddia ederek yıkımlara tepki gösterdi.
MADEM YIKACAKTIN NEDEN İZİN VERDİN?
Evinin yıkılmasına tepki gösterenlerden biri de Ömer Aladağ. Belediye Başkanı Hasan Can’ın kendilerine ‘Ev yapın. Size biraz ceza keseriz ama yıkmayız’ dediğini belirten Aladağ, “Park yaptım, Doğal gaz getirdim diyerek bizden oy istediler. Doğal gaz onların olsun” dedi. Aladağ, Ümraniye Belediyesi hakkında dava açacaklarını da belirtti. Adını vermek istemeyen bir mahalleli de polisin üçüncü kattaki evine gaz bombası attığını söyleyerek, çocuklarının biber gazına maruz kaldığını dile getirdi.
Zabit Aladağ da, evlerini borçlanarak yaptırdığını söyledi. “Madem evimizi yıkacaktı neden izin verdi” diyen Aladağ, “Ha belediye vurmuş, ha deprem” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

POLİS İNŞAAT DEMİRİYLE SALDIRDI

Polis saldırısında yaralananlardan biri de Maşallah Tuncel. Polis tarafından taş, cop ve inşaat demirleri ile dövüldüğünü söyleyen Tuncel’in kafasına 25 dikiş atıldı. Parmağından da yaralanan Tuncel, yaralandıktan sonra hastaneye götürüldüğünü ancak hastanede kendisine müdahale edilmediğini anlattı. Tuncel, “Biz buraya Filistin diyoruz. Burası Türkiye değil. Bu ancak Filistin’de yapılır” diye konuştu. Polis tarafından darp edilenlerden biri de Mikail Tuncel. Vücudunun çeşitli yerlerinde dar izleri bulunan Tuncel, polislerin kendisine cop ve inşaat demiriyle saldırdığını iddia etti.
Eylem Lodos
ÖNCEKİ HABER

Melekbabalılara ev ve mezarlık şoku!

SONRAKİ HABER

Rektörler sorguya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...