15 Nisan 2009 00:00

Melekbabalılara ev ve mezarlık şoku!

Malatya Melekbaba Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldır oturan vatandaşların evleri, bahçeleri ve mezarlıklarının bulunduğu 32 dönüm hazine arazileri, Malatya Belediyesi tarafından 3 kişiye satıldı.

Paylaş

Malatya Melekbaba Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldır oturan vatandaşların evleri, bahçeleri ve mezarlıklarının bulunduğu 32 dönüm hazine arazileri, Malatya Belediyesi tarafından 3 kişiye satıldı.
Başka illerden göç ederek gelerek, kendi imkanlarıyla gecekondular inşa eden Melekbaba'lılar, 1984 yılında belli bir ücret ödeyerek tapu tahsis belgesini de aldılar. Oturdukları evlerin ve bahçelerinin kendilerine ait olduğunu düşünen Melekbaba Mahallesi, 5. Cadde 4. Sokak'ta yaşayan yaklaşık 60 aile, 2001 yılında aldıkları haberlere şaşkına döndü. Çünkü en az 20 yıldır şu anki oturdukları evlerin, bahçe ve mezarlıklarının başkasına satıldığını öğrendiler. 2002 yılında dava açan mahalleli, bugün yeni bir sürprizle karşılaştı. Çünkü oturdukları 5 yılın kirası olarak evlerine 5-15 bin TL arasında değişen senetler gönderildi. Dava mahalle halkının aleyhine sonuçlandığı takdirde, evleri de yıkılabilir.
50 YILDIR VERGİSİNİ ÖDEDİKLERİ EVLERİ YOKMUŞ!
Tek gariplik bu da değil. Şu anda oturdukları evler için almış oldukları tapu tahsis belgelerindeki ada numaraları, başka mahallede evleri olduklarını gösteriyor. Şu an oturdukları, 50 yıldır elektrik ve su faturası ve vergisini ödedikleri evleri ise yok görünüyor. Mahalleli, 32 dönümlük alanının Muhsin A., Hamit D. ve Hasan İ. isimli 3 kişiye verildiğini iddia ederek, yıllardır oturdukları bölgenin Tapu'da Taştepe Bölgesi Hidayet Mahallesi'nde gözüktüğünü söylediler.
Ali Yetkin, 2001'de evlerine gelen tebligatlara göre, "Bu bölge bizimdir, 15 milyar vereceksiniz ya da gideceksiniz buradan" denildiğini ifade etti. 2002 yılında belediyeden keşif istediklerini söyleyen Yetkin, "Bilirkişi verilen tapu ile bu bölge arasında bir bağlantı olmadığına yönelik bir rapor verdi. Bana 7 bin TL araziyi işgal cezası verildi. Başkasına 15 bin TL. Bu bölgede ikinci bir tapu çıkarılmıştır. 2 dönümlük kayıp arazi için açılan davada 2 dönüm 32 dönüme mahkeme kararı ile çıkartılmış" diyor.
İŞGAL EDİLİYOR
70 yaşında Hasan Genç, 40 yıldır oturdukları mahallelerinde evlerinin usulsüz yollarla ellerinden alındığını söyledi. Genç, "15 bin TL verirseniz oturursunuz yoksa çıkın gidin dediler. Tapu tahsis belgesinde Taştepe bölgesi Hidayet Mahallesinde görünmektedir. Adamları öldürelim mi? Ne yapalım anlayamadık" diye konuştu.
Mezarlığın dahi hazine arazisi üzerine kurulduğunu belirten Genç, "Hazine arazisi yağmalanmış belediye buna sahip çıkması gereklidir" dedi.
Arif Karadağ, "Buralar üç kişi tarafından işgal edilmiştir. Bu bölgede 50'ye yakın ev, bunlardan birçoğunun tapu tahsis belgeleri var. 897 ada numarası olan tapuda hidayet mahallesinde çıkıyor. Buranın ada numarası 895 olduğu için burası boş arazi gözüküyor. (Malatya/EVRENSEL)
Salman Erdine - Derya Karaçoban
ÖNCEKİ HABER

20 dakikalık yol için 30 dakika bekledi

SONRAKİ HABER

Polis mahalleliyi de yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...