15 Nisan 2009 00:00

TMK çocuklara zararlı!

ÇOCUKLAR İçin Adalet Çağrıcıları, dün İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında Terörle Mücadele Kanunu’nun bir an önce değiştirilmesini istedi.

Paylaş

ÇOCUKLAR İçin Adalet Çağrıcıları, dün İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında Terörle Mücadele Kanunu’nun bir an önce değiştirilmesini istedi. Toplantıya, Adli Tıp uzmanı Ümit Biçer, avukat Ayşenur Demirkale ve Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veren DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır da katıldı. Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülkelerden biri olmasına rağmen buna aykırı davrandığına dikkat çekildi.
Ülkenin birçok yerinde tutuklanan 13-17 yaş arası yüzlerce çocuğun, TMK nedeniyle, eğitimlerine devam edemediği, pedagojik yardım alamadığı, bazılarının aileleriyle dahi görüştürülmediği ve yetişkinlerle aynı koğuşlarda kaldıkları ifade edildi. Çocukların hangi koşullar altında olursa olsun çocuk olduğu vurgulanan açıklamada, çocuk gibi yaşamaya ve muamele görmeye haklarının olduğu ifade edildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Dal’a 1 yıl sonra otopsi

SONRAKİ HABER

İşkence izlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa