16 Nisan 2009 00:00

Sadri Alışık Ödülleri verildi

MUSTAFA Kemal Kültür Merkezi’nde, Kerem Alışık ile Berna Laçin’in sunuculuğunu yaptığı Sadri Alışık Ödülleri töreninde, onur ödüllerini, tiyatro dalında Yıldız Kenter, sinema dalında ise Türkan Şoray ve Vedat Türkali aldı.

Paylaş

MUSTAFA Kemal Kültür Merkezi’nde, Kerem Alışık ile Berna Laçin’in sunuculuğunu yaptığı Sadri Alışık Ödülleri töreninde, onur ödüllerini, tiyatro dalında Yıldız Kenter, sinema dalında ise Türkan Şoray ve Vedat Türkali aldı.
Tiyatro dalında “Yılın En Başarılı Yapımının Yönetmeni” Ödülü’ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen “Maskeliler” oyunuyla Taner Barlas değer görüldü.
“Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Ödülü, Semaver Kumpanya’da sahnelenen “Cesaret Ana ve Çocukları” oyunundaki rolüyle Tilbe Saran’a, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Ödülü ise İBB Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen “Maskeliler” oyunundaki rolüyle Mehmet Gürhan ve Levent Üzümcü’ye verildi.
“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Ödülü’ne, İBB Şehir Tiyatroları’nca sahnelenen “Kırmızı Pazartesi” oyunundaki rolüyle Mahperi Mertoğlu, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Ödülü’ne ise Tiyatro Stüdyosu’nda sahnelenen “Nehrin Solgun Yüzü” adlı oyundaki rolüyle Kevork Türker layık görüldü.
“Müzikal Ya Da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Ödülü, Tiyatro Pera’da sahnelenen “Rahat Yaşamaya Övgü” oyunundaki rolüyle Levent Öktem’in, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Ödülü ise Asya Prodüksiyon Tiyatro’da sahnelenen “Basit Bir Ev Kazası” oyununda rol alan Günay Karacaoğlu’nun oldu.
Sinema dalında “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü’nü “Devrim Arabaları” filmindeki rolüyle Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal ve Selçuk Yöntem paylaşırken, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü’ne “Issız Adam” filmindeki performansıyla Melis Birkan değer görüldü.
“En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” Ödülü, “Vicdan” filmindeki rolüyle Tülin Özen’e, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü ise “Üç Maymun” filmindeki rolüyle Ercan Kesal’a sunuldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Göç yolları uzadı

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...