16 Nisan 2009 00:00

Artık Meytaş yok...

Kırşehir’in eski fabrikasıydı Meytaş. Kurulurken herkesin kafasında bir umut ışığı olmuştu, o zaman. Ama şimdi teşvik de işe yaramıyor.

Paylaş

Kırşehir’in eski fabrikasıydı Meytaş. Kurulurken herkesin kafasında bir umut ışığı olmuştu, o zaman. Ama şimdi teşvik de işe yaramıyor. Eski adıyla Meytaş yeni adıyla Kimtaş Kireç Fabrikası kapandı.
Fabrika 1970’de kuruldu daha sonra 1978’de meyve suyu üretimine geçti. 1980’de hisse dağıtmaya başladı ve kireç üretimine dönerek büyüdü. Tarih tarih anlatmamız mümkün değil, günümüze dönelim. Bu yılın başına dek birazda küçülerek gelen Meytaş, 1 Ocak 2009 tarihinde Kimtaş Holding (Nezih Öztür) ve Belçika ortaklı fabrika 2008’e kadar üst düzeyde çalışıyor ve üretiyordu. İnşaat sektöründe daralma olmuş, kriz zorlamaya başlamış! Yani teğet geçmemiş. Yıllardır o kadar insanın iş ve ekmek kapısı olan Meytaş, 60 kişiyi daha işinden etti. Ne diyelim 20’ye yakın ilde çeşitli fabrikası olan patron tabi ki etkilenmez, olan biz çalışan işçilere olacak. Hem de kireç talebi olmasına rağmen işsizler ordusuna katıldık. Seçimlerde bol keseden atan yetkililer ise bizleri duymaz görmez oldular.
15 yıldır çalışan Kimtaş İşçisi Aydın Tekay (Kırşehir)
ÖNCEKİ HABER

Obama ve kriz, aşırı sağı güçlendirebilir

SONRAKİ HABER

Bir hışmile gelip geçen Ümit Kaftancıoğlu!...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa