16 Nisan 2009 00:00

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ TOPLANIYOR

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, 16-18 Nisan tarihleri arasında Adana’da V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin toplanacağını duyurdu.

Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, 16-18 Nisan tarihleri arasında Adana’da V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin toplanacağını duyurdu.
2007 yılında 80 bin 602 iş kazasında, 1044 kişinin öldüğünü hatırlatan Koramaz, aynı yıl iş kazalarında 1956 kişinin sürekli iş göremez hale geldiğini ve 1 milyon 934 bin 980 gün geçici iş göremezlik/iş günü kaybı yaşandığını ifade etti. Meslek hastalıklarına ilişkin verilerin ise çok yetersiz ve yanlış olduğuna değinen Koramaz, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin temel sorunların, “Toplumsal formasyon, sanayinin durumu, çalışma yaşamına yaklaşım, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin düzenlemelerin yetersizliği, 4857 sayılı yasanın gerekli denetimleri esnetmesi, iş güvenliği mühendisliği ve hekimlik uygulamalarına ilişkin yasal eksiklerin giderilmemesi, işveren kesiminin konuya gereken önemi vermemesi ve kayıt dışı istihdamın büyüklüğünden kaynaklandığını” bildirdi.
Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde yapılacak olan Kongre’de, açılış konuşmalarının ardından İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yürürlükteki Yasal Düzenlemelere Bakış konulu bir panel gerçekleştirilecek. Kongre’de, yaşananlar uzmanlar, mühendisler, hekimler, akademisyenler ve sendika temsilcileri tarafından ayrıntılı irdelenecek. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Taksim’de olmak inatlaşmak değildir

SONRAKİ HABER

Hükümeti sorumluluğa çağırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...