16 Nisan 2009 00:00

Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın

DTP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyona tepkiler geldi. Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya’da yapılan açıklamalarda, gözaltıların hukuki olmadığı belirtilerek, operasyonun durdurulması talep edildi.

Paylaş

DTP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyona tepkiler geldi. Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya’da yapılan açıklamalarda, gözaltıların hukuki olmadığı belirtilerek, operasyonun durdurulması talep edildi.
DTP Ankara İl Örgütü’nde dün bir basın toplantısı ile seçim sonuçları ve DTP’ye yönelik operasyon değerlendirildi. DTP, ESP, SDP, EHP, SP, 78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan DTP Ankara İl Başkanı İsmail Ancı, DTP’ye yönelik operasyonun yerel seçimlerde DTP’nin zaferini hazmedemeyenlerce yapıldığını söyledi.
BARIŞA HİZMET ETMEZ
Ancı, “Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in açıklamalarından bu ortaya çıkmıştır” dedi. Baharla birlikte barışın yeşereceği umudunu taşıdıklarını belirten Ancı, DTP eş başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınmasının barışa hizmet etmeyeceğini vurguladı. Ancı, “gözaltıların KCK’nin eylemsizlik kararını açıkladığı ve Genelkurmay başkanının basın toplantısına denk getirilmesinin düşündürücü olduğuna” vurgu yaptı. DTP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamile Önceli, seçim çalışmaları süresince ESP’ye yönelik gözaltıların ve tutuklanmaların yaşandığını da belirtti. Öte yandan, Sosyalist Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya da DTP’ye yönelik operasyonların derhal durdurulması ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Kahya dün yaptığı yazılı açıklamada, Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanında ve DTP ile her koşulda dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Kahya, AKP Hükümeti’ni, “DTP’ye yönelik siyasi olduğu açık olan bu operasyonları durdurmaya” çağırdı.
İzmir’de Konak Pier önünde toplanan başta DTP’liler olmak üzere EMEP, SDP, ÖDP, İHD ile diğer parti ve kurum temsilcileri, Konak Meydanı’na yürüdüler. “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz” yazılı pankart eşliğinde yapılan yürüyüşte sloganlaratıldı. Merkez Bankası binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan DTP İl Başkanı Yusuf Kaya, yaşanan gözaltıların hukuki olmadığını söyledi. Yerel seçimlerden sonra Kürt halkının ortaya koyduğu iradeye karşı AKP’nin hazımsız davrandığını belirten Kaya, AKP’nin barışçıl çözümden yana olmadığını söyledi.
MERSİN’DE 2 BİN KİŞİ
Mersin’de yapılan kitlesel basın açıklamasıyla operasyon kınandı. DTP il binası önünde bir araya gelen 2 bin kişi, “AKP şaşırma sabrımızı taşırma” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları, zılgıt ve ıslıklarla Taşbina’ya yürüdü. İl Başkanı Ramazan Ekinci, gözaltıların demokratik iradeye yönelik tahammülsüzlüğün açık bir örneği olduğunu kaydetti. DTP Antalya İl Örgütü, il binası önünde DTP, BDP, EMEP ve Sosyalist Parti’nin katılımıyla ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamayı yapan İhsan Nergis, gözaltıların tesadüf olmadığını belirtterek, gözaltına alınanlar serbest bırakılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

SONRAKİ HABER

Hazımsızlık operasyonuna
tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa