16 Nisan 2009 00:00

Kaderlerine terk edildiler

Bir yandan kentsel dönüşüm projeleriyle toplu konutlar yapan, diğer yandan da tek odalık evlerle yoksulu konut sahibi yapacağını açıklayan yetkililer, Darende’de sokakta yaşamaya mahkum edilen 50 aileyi görmüyor.

Paylaş

Bir yandan kentsel dönüşüm projeleriyle toplu konutlar yapan, diğer yandan da tek odalık evlerle yoksulu konut sahibi yapacağını açıklayan yetkililer, Darende’de sokakta yaşamaya mahkum edilen 50 aileyi görmüyor. Aileler, yaptıkları çağrılara bugüne kadar yanıt alamadı.
Darende Yukarıulupınar’da ise halk sokakta yaşamaya mahkum edildi.
Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Yukarıulupınar kasabasında 50 aile, yol genişletme çalışmalarından dolayı evlerinden oldu. Ne ev ne de çadır verilen köylüler, sokakta yaşamaya başlayacak.
Yaklaşık 50 evin yıkılacağı kasabada yıkım çalışmalarını ev sahipleri kendileri yapmaya başladı. Yukarıulupınar Muhtarı Hasan Aydoğan, “Yol genişletme çalışmaları devam ediyor ve birçok kişi, evlerini kendileri yıkıyor. Kapı, pencere ve ağaçlarını kurtarmak için iş makinelerinden önce yıkımı kendileri yapıyor. Evleri yıkılan birçok ailenin kalacağı evleri yok. Yeni ev yapacak imkanları da yok. Yetkili makamların sahip çıkmasını istiyoruz” dedi. Aydoğan ayrıca, yardımcı olunmadığı takdirde Kızılay’dan çadır talebinde bulunacaklarını söyledi.
50 SENELİK EVİ YIKILDI
Evini yıkan Kasım Eren ise “Dokuz kişi bu evde yaşıyorduk. Yaklaşık 50 sene önce yapılan evimizi yıkmak zorunda kaldık. Yer Karayolları’nın olabilir ama bu kadar insan da mağdur edilemez. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum, çaresizim” diye konuştu.
Mehmet Koptagel ise “8 kişi yıkılan evde yaşıyorduk. Şu an ise çaresiziz. Yer gösterilmeden evlerimizin yıkılmasını nasıl isterler? Bu kadar insanı nasıl yok sayarlar? Bari Kızılay’dan çadır göndersinler de dışarıda kalmayalım” dedi.
72 yaşındaki Mehmet Yılmaz, “Eşimle birlikte yaşıyorum. Benim ev de yıkılacak. Bu yaşta nerede kalırım, bilmiyorum. Bir taraftan hizmet yapılırken bir taraftan insanlar mağdur ediliyor. Bu nasıl bir anlayış? Evleri yıkılacak olan ailelerin birçoğunun yenisini yapacak imkanı yok. Bu durumda yetkililerin yardımını beklemekten başka çaremiz de yok” şeklinde konuştu.
Benzer sorunlarla karşı karşıya kalanlardan Turan Gönenci ise “Evde beş kişi yaşıyoruz, üç çocuğumdan en büyüğü yedi yaşında. Zaten geçim sıkıntısı çekiyoruz, bir de evsiz kaldık” diyerek, sorunlarının çözülmesini istedi. (Malatya/EVRENSEL)
Ahmet Çakır
ÖNCEKİ HABER

BAŞKANLAR DEĞİŞİYOR SORUNLAR DEĞİŞMİYOR

SONRAKİ HABER

JÎN Û JİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...