16 Nisan 2009 00:00

Yolları açıldı ama hâlâ elektrik yok

MUŞ’a 50 kilometre uzaklıktaki Arıköy ve Üçevler köylerinde trafoların arızalanması sonucu yaklaşık 2 aydır karanlıkta kalan köylüler...

Paylaş

MUŞ’a 50 kilometre uzaklıktaki Arıköy ve Üçevler köylerinde trafoların arızalanması sonucu yaklaşık 2 aydır karanlıkta kalan köylüler, kardan kapanan yollarının açılmasına rağmen hâlâ gaz lambası kullanıyor.
Köy yollarının 4 ay aradan sonra geçen hafta içinde açıldığını belirten 40 haneli Üçevler köyü halkından Salih Dilek, sabırsızlıkla TEDAŞ ekiplerini beklediklerini söyledi.
Salih Dilek, “Yolumuz açıldı, ancak karanlığa mahkum yaşıyoruz. Akşamları gaz lambasının ışığında oturuyoruz. Elektrik olmadığı için televizyon ve radyo dinleyemiyoruz. Dünyada neler oluyor bilmiyoruz. Seçimde bile yolumuz açılamadığı için sandık köyümüze helikopter ile geldi” dedi.
TRAFO DEĞİŞECEK
TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel ise karanlıkta kalan iki köye yol kapalı olduğu için üç kez helikopterle ekip gönderdiklerini söyledi. Yapılan tüm çalışmalara rağmen arızanın giderilmediğini ifade eden Karagüzel, “Her iki köyde arıza yapan trafoların değişmesi gerek. Trafolar helikoptere sığmadığı için gönderemedik. Köy yolları açıldı. Birkaç gün sonra gidip trafoları değiştireceğiz” diye konuştu. (MUŞ)
Cevat Danış
ÖNCEKİ HABER

Sahile liman istemiyorlar

SONRAKİ HABER

‘HİZMET’ YAPILMASA DAHA İYİ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...