16 Nisan 2009 00:00

Ahiret sınavı!

DİYARBAKIR Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Zeki Kılıçarslan, yaptığı yazılı sınavda ahiret sorusu sordu.

Paylaş

DİYARBAKIR Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Zeki Kılıçarslan, yaptığı yazılı sınavda ahiret sorusu sordu. Öğrencilere “İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a gidecek. İşlem yaparak sonucu bulunuz” şeklinde bir soru sorulması tepki çekti.
Ziya Gökalp Lisesi’nde mescit bulunduğunun fotoğraflarla belgelenmesi üzerine şimdi de Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin sınavlarda dini içerikli sorular sorduğu ortaya çıktı. Okulun kimya öğretmenlerinden Kılıçarslan’ın, 10’uncu sınıflara yaptığı sınavda sorduğu soru tartışma yarattı: “X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a (hayvanların ve delilerin barınacağı yere) gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak? İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23).”
‘SINIF’ DEĞİL MESCİT
Aynı okulda bir sınıfın mescide çevrildiği de iddia edildi. Okulun birinci katında kütüphanenin olduğu sıradaki en son sınıfın mescide çevrildiği ifade edilirken, öğretmen ve öğrencilerin ders aralarında burada namaz kıldığı vurgulandı.Eğitim Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yıldırım Arslan, uygulamalara tepki gösterdi. Arslan, “Fazla söze gerek yok. Niyet ortada. Benzerlerini AKP iktidarı döneminde birçok kez yaşadık. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Polis üç maymunu oynadı

SONRAKİ HABER

Neden korkuyorlar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...