17 Nisan 2009 00:00

Rektörler savcı karşısında

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Öztürk, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Yurtkuran, ve eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Bernay, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel polisteki işlemlerinin bitmesinin ardında adliyeye getirildi.

Paylaş

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Öztürk, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Yurtkuran, ve eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Bernay, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel polisteki işlemlerinin bitmesinin ardında adliyeye getirildi. 68’liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya ile ÇYDD yöneticilerininde aralarında bulunduğu 20 yi aşkın zanlı da dün ifadelerinin alınması için İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
Zanlılardan 6 kişi savcıya serbest bırakıldı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ilişkin işlemlerin ise halen emniyette devam ettiği öğrenilirken, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde diğer zanlıların sorgusu devam ediyordu.
TEPKİLER DEVAM EDİYOR
Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Prof . Dr. Mehmet Haberal’ın gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sayın rektörümüzün günlük yoğun çalışması içinde soruşturma kapsamındaki olaylara ayıracak zamanı olmadığı bilinen bir gerçektir” denildi.
Hacettepe Üniversitesi Senatosu da yaptığı açıklamada, “yasalarla belirlenen usul ve esaslarla yürütülecek her türlü soruşturma, muhakeme ve verilecek kararlara saygılı olunduğu, ancak söz konusu soruşturma nedeniyle yaşananların, tanık olunan durumlar ve medyaya yansıyan haberlerin, her ‘dalganın’ ülke gündemini değiştirmeye yönelik olduğu izlenimini verdiği” görüşüne yer verildi. Mülkiyeliler Birliği Derneği Genel Başkanı Ali Çolak da ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’a bir mektup yazarak, “Ergenekon davasının 12. dalgasında özellikle size ve derneğinize dönük hoyratlığı büyük bir elemle izledik” dedi. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun açıklamasında ise Ergenekon soruşturması kapsamında kimi akademisyenlerin gözaltına alınmasının “kaygı verici” olduğu görüşüne yer verildi. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

TPAO işçisi siyah kurdele taktı

SONRAKİ HABER

Seçim, Ergenekon’un gölgesinde kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...