17 Nisan 2009 00:00

Türk-İş 1 Mayıs’ı yaygın kutlayacak

TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği’ne bağlı sendikaların İzmir şube başkanları, 1 Mayıs’ı görüşmek üzere bir araya geldiler.

Paylaş

TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği’ne bağlı sendikaların İzmir şube başkanları, 1 Mayıs’ı görüşmek üzere bir araya geldiler.
Toplantıda konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve kasım ayından bu yana Türk-İş’e bağlı sendikalara üye toplam 117 bin işçinin işini kaybettiğini kaydetti. Kundakçı, şubat ayı itibariyle ücretsiz izne ayrılanların sayısının 10 bini, yarı ücretli izne ayrılanların sayısının ise 19 bini bulduğunu söyledi.
Hükümetin halen IMF’den medet ummasına tepki gösteren kundakçı, hükümetin destek verdiği sendikalar aracılığı ile Türk-İş’in örgütlülüğüne saldırısına da tepki gösterdi. Kundakçı atv-Sabah’ta başlayan greve ve TÜMTİS’in Mersin Limanı’nda sürdürdüğü direnişe destek olacaklarını açıkladı.
1 Mayıs’ı Türkiye’nin her lerinde kutlamak istediklerini dile getiren Kundakçı, “Türk-İş, İstanbul Taksim Meydanı’nın kutlamalara açılmasını, bir travmanın geride bırakılması açısından gerekli görmekte, ancak Taksim tartışmalarının 1 Mayıs’ın İstanbul’da kutlanmasına engel oluşturmasını da doğru bulmamaktadır. Türk-İş 1 Mayıs’ı İzmir’de de emekçilerin bayramı olarak kutlayacak, demokratik taleplerini haykıracaktır” dedi.
Kundakçı, toplantıdan çıkacak kararlar doğrultusunda emek örgütleri ve emekten yana kesimlerle birlikte İzmir’de 1 Mayıs’ı kutlamak istediklerini belirtti. (İZMİR)

1 MAYIS TATİLİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ
1 Mayıs’ın tatil edilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşüldü. Kısa süren görüşmede tasarı kabul edilerek TBMM Genel Kurulu’na gönderilecek. Tasarı, kanuna, 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla tatil günü olarak eklenmesini öngörüyor. Muhalefetin “İşçi Bayramı” olsun teklifi ise kabul edilmedi.
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İşgal kadın ve çocukları vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...