17 Nisan 2009 00:00

‘Umudumuzu yitirmedik’

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, henüz pes etmediklerini ve şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacaklarını belirtti. Diğer takımların da puan kaybedeceklerini kaydeden Korkmaz, fikstür avantajlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.

Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamalarda şampiyonluk şanslarından Lincoln'e, kadar pek çok konuya değindi.
Bülent Korkmaz, rakiplerinin puan kazanması, kendilerinin ise Fenerbahçe maçında 2 puan yitirmesinin aleyhlerine olduğunu dile getirerek, ''Ancak biz şampiyonluğu hiçbir zaman bırakmadık. Şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacağız. Benim ve takımımın buna olan inancımız sonuna kadar devam ediyor. Biz nasıl kaybediyorsak, rakiplerimiz de puan kaybedecek. Ben oyuncularıma inanıyor, güveniyorum. Taraftarlarımız da bunu bilsin'' diye konuştu.
Takımda önemli eksiklerin bulunduğunu ifade eden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Önemli oyuncular kendi mevkilerinde oynayamıyorlar. Bu oyuncular, oynadıkları mevkilerde daha üretken ve akıcı olabiliyorlar. Diğer mevkiye geçtiklerinde o mevkinin de hakkını veriyorlar. Ancak, bu futbolcularımız asıl mevkilerinde oynadıkları zaman daha iyi futbol oynayacağımıza inanıyorum ben.''
FİKSTÜR AVANTAJI
Genç teknik adam, fikstüre baktıklarında ligde kalan tüm maçları içeride oynayacak gibi olduklarını belirterek, ''Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz, bu bizim avantaj. Gözüken fikstür avantajını kazanarak değerlendirmek istiyoruz. Bizim bir seri yakalamamız lazım. Bunu yakalarsak işler daha farklı olacak'' dedi.
Sakat ve eksik oyuncularının bulunduğunu anlatan Korkmaz, bu eksiklerin bir dezavantaj gibi göründüğünü, ancak oynayacak oyuncuların iyi performans göstereceklerini düşündüğünü söyledi.
Korkmaz, elinde bir sihirli değnek olmadığını söylemini yineleyerek, ''Geldiğimde takımın daha yumuşak bir oyun yapısı vardı. Ben bunun tam tersini yapmayı istedim. Daha agresif, önde basan, rakip sahada oynamayı düşünen takım istiyordum. Gelecekle ilgili planlarımız zaten böyle. Bunun zamanla olacağını söylemiştim. Şu anda bu yavaş yavaş oturmaya başladı ama tam oturmuş değil'' diye konuştu.
LINCOLN KONUSU
Lincoln'un durumu konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Korkmaz, Brezilyalı oyuncuyu henüz hazır olmadığı için yedek bıraktığını dile getirdi.
''Buradaki her oyuncumu, her personeli kazanmak isterim. Buradaki her kişinin kazanma düzenine uygun olmasını isterim'' diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Lincoln çok önemli bir oyuncu. Ona büyük yatırım yapıldı. Kendisinin dizinde problem vardı, kendi isteğiyle Brezilya'ya gitti ve 13 gün antrenman yapamadı. Bu eksiklerini gidermek için yoğun bir antrenman yapması gerekiyordu. Onu Fenerbahçe maçına hazırlamaya başladık. Antrenmanları sürdürdükçe oyun süresi artacaktır. Biz, sorun yaratan değil, sorunları çözen bir teknik direktörüz. Kazanma duygusunu her oyuncuya işlemeye çalışıyoruz. Ondan dolayı her oyuncu bizim için değerlidir.''
TARAFTARLARA MESAJ
Korkmaz, Galatasaray taraftarlarına da mesaj göndererek, şöyle konuştu: ''Galatasaray taraftarları bunu hiç unutmasın; UEFA Kupası, Süper Kupa şampiyonluğu, Avrupa'da yarı finalleri, çeyrek finalleri, lig şampiyonluğu Avrupa'da başarıları hep Galatasaray yapmıştır. Biz büyük bir camiayız, taraftarlar her zaman başını dik tutsun. Türkiye'de gururla dolaşabilecek, başı dik durabilecek tek taraftar Galatasaray taraftarıdır. Bunun onurunu gururunu yaşasınlar, çünkü ben öyle yaşıyorum. Biz, elimizden geleni yapacağız. Gelecek için de planlarımız var. Gelecekte çok farklı bir Galatasaray izleyeceklerine söz veriyorum. 2-3 sene içinde Galatasaray'ın Avrupa'da çok farklı bir yere geleceğinin sözünü de verebilirim.'' (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

vasıfsız eleman aranıyor!

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...