18 Nisan 2009 00:00

Rektörlerin 4’ü tutuklandı

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal ve 3 eski rektörün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal ve 3 eski rektörün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili Mustafa Yurtkuran, Prof.Dr. Erol Manisalı, 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD yöneticisi Ayşe Yüksel, Ömer Sadun Okyaltırık ve Osman Gökhan Ecevit, çıkarıldıkları Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandılar. Tutuklanan 8 kişi, Metris Cezaevi’ne götürüldü. Mehmet Haberal, cezaevine gönderilmesinin ardından rahatsızlanarak, İÜ Kardiyololoji Enstitüsü'ne sevk edildi. Kalp spazmı geçirdiği söylenen Haberal’ın yoğun bakıma alındığı belirtiliyor.
GEREKÇE ‘DARBEYE TEŞEBBÜS’
Rektörlerin,"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "yasa dışı terör örgütü üyesi olmak" suçlarını işledikleri yönünde "kuvvetli suç şüphesi bulunması" dolayısıyla tutuklandıkları öğrenildi. Diğer sanıklar ise "yasa dışı terör örgütü üyesi olmak şüphesi" ile tutuklandı. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk serbest bırakıldı. Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılanların sayısı 31’e yükseldi.
Öte yandan Ergenekon savcıları, Mehmet Haberal hakkındaki iddialara ilişkin, Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi'nde tedavi gördüğü döneme dair bilgi almak üzere DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül ve Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan'ı bilgi vermeye çağırdı. Mücahit Pehlivan gitmeyi reddetti. İSTANBUL

SAYLAN: HOCALAR YÖK’TEN İZİNSİZ YARGILANAMAZ
ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, Ergenekon soruşturması kapsamında rektörler hakkında verilen tutuklama kararını eleştirerek, “Üniversite hocaları, YÖK’ün izni olmadan tutuklanamaz ve yargılanmaz” dedi. Saylan tutuklanan ÇYDD yöneticileri içinde ‘hukuksal girişimde’ bulunacaklarını söyledi. Öte yandan, Tümgeneral İbrahim Onbay, Genelkurmay Başkanlığı adına Türkan Saylan'ı ziyaret etti. Tümgeneral Onbay'ın 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un emriyle ziyareti gerçekleştirdiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı daha önce de cezaevinde bulundukları sırada emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un ziyaret amacıyla bir korgenerali görevlendirmişti.

ÖNCEKİ HABER

Nerede kutlanacağı değil nasıl kutlanacağı önemli

SONRAKİ HABER

Sindirme operasyonu genişliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...