18 Nisan 2009 00:00

Başkan yardımcısı sendikacılara saldırdı

FATİH Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Oflaz ve yanındakiler, belediye yemekhanesinde çalışanlara açıklama yapan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve sendika yöneticilerine saldırdı.

Paylaş

FATİH Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Oflaz ve yanındakiler, belediye yemekhanesinde çalışanlara açıklama yapan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve sendika yöneticilerine saldırdı. Belediye yönetimine daha önce bildirimde bulunulmasına rağmen, Oflaz ve beraberindeki güvenlik görevlileri ile Bem Bir-Sen işyeri temsilcisinin katıldığı saldırı sırasında, Kılıcı ve beraberindekiler yaralandı. Saldırıya tepki gösteren belediye çalışanları ve Tüm Bel-Sen İstanbul şubeleri, belediye önünde protesto eylemi yaptılar. Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Fatih Belediyesi yöneticilerinin, çalışanların sorunlarını çözmek yerine sorunların çözümünü isteyenlere saldırdığını dile getirdi.
SALDIRI YILDIRMAYACAK
Belediye önünde ilk olarak açıklama yapan Kılıcı, yerel seçimlerin ardından Eminönü Belediyesi’nin Fatih Belediyesi’ne bağlanması sonucu çalışanların birçok sorunla karşılaştığını dile getirdi. Bu sorunlarla ilgili pazartesi günü genel başkanları Vicdan Baykara ile beraber belediye başkan yardımsıyla görüştüklerini anlatan Kılıcı, toplantıyla ilgili dün yemekhanede çalışanlara bilgi vermek istediklerini ifade etti. Daha önce yönetime toplantı hakkında bilgi verdiklerini ve gerekli prosedürleri yerine getirdiklerini belirten Kılıcı, buna rağmen Başkan Yardımcısı Erdal Oflaz, güvenlik görevlileri ve Bem Bir-Sen temsilcisinin de aralarında bulunduğu grubun, kendilerine saldırdığını söyledi. “Ne yaparsanız yapın, sorunları çözmediğiniz takdirde mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Kılıcı, saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.
YİNE PROVOKASYON
Baykara’nın açıklama yapacağı sırada belediye basın bürosu çalışanlarının uyarılara rağmen açıklamayı kameraya alması üzerine, belediye önünde yeniden gerginlik yaşandı. Daha sonra konuşmasına başlayan Baykara, birleşmenin ardından çalışanların zorla emekli edilmek istendiğini, Eminönü’nden gelen çalışanların başka işlere verildiğini, bir masada 7-8 kişinin çalışmak zorunda kaldığını anlattı. Bu sorunların çözümü için çabalayan arkadaşlarının saldırıya uğramasını şiddetle kınadıklarını belirten Baykara, “Belediye yönetimi bu sorunları çözmediği sürece bu sorunları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Direne direne kazanacağız”, “Başkan istifa” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını atan belediye emekçileri, sorumluların cezalandırılmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

24 NİSAN’DA YÖK ÖNÜNE

SONRAKİ HABER

Nerede kutlanacağı değil nasıl kutlanacağı önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...