18 Nisan 2009 00:00

İsrail iki devletli çözüme karşı

ABD’nin Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell, İsrail’e yaptığı ziyarette İsrail hükümetiyle görüştü.

Paylaş

ABD’nin Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell, İsrail’e yaptığı ziyarette İsrail hükümetiyle görüştü.
Mitchell, Obama yönetiminin bir Filistin devletinin kurulmasına destek verdiğini ancak Netanyahu hükümeti yetkililerinden bunu destekleyecek bir işaret almadıklarını söyledi.
AÇIK SÖZLÜ LIEBERMAN
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “İsrail’in, ikinci bir Hamas’ı yaratacak politik süreçlerde dikkatli olması gerek”dedi. İsrail bölgesinden kovulan Filistinlilerin geri dönmesine yönelik Filistin Yönetiminin çağrısının yalnız bırakılmasına neden olan böyle bir önkoşul, muhtemel bir görüşmeye de engel oluyor. Hamas Filistin’de seçim kazansa da Batı Şeria’nın yönetimini elde etmeyi başaramadı.
İsrail hükümetinin niyeti Dışişleri Bakanı Avidgor Lieberman tarafından ifade edildi. Lieberman Mitchell’le görüşmesinde 1993’ten beri diplomatik çabaların gerçekleştiğini ancak bir sonuç alınamadığını söyledi. Lieberman ne olduklarını belirtmediği “yeni fikirler ve yeni bakış açılarının” gerektiğini belirtti.
ABBAS’LA DA GÖRÜŞTÜ
İsrail’den sonra Ramallah’a geçen Mitchell burada Filistin Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü.
Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in yeni politikasının “Tüm bölge için mahvedici sonuçları olabileceği” belirtildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçileri büyükşehire yürüdü

SONRAKİ HABER

Korkak BBC’ye nasıl güvenebilirsiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa