19 Nisan 2009 00:00

muhatabına sorular

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Kanal A televizyonunda bir programda yaptığınız değerlendirmede “Biz Antalya’yı Mehmet Ali Şahin’in politikası, Van’ı da milli eğitim politikası yüzünden kaybetmedik” demişiniz!

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Kanal A televizyonunda bir programda yaptığınız değerlendirmede “Biz Antalya’yı Mehmet Ali Şahin’in politikası, Van’ı da milli eğitim politikası yüzünden kaybetmedik” demişiniz! Neyden kaybettiniz? Kibirden mi? Yoksa memleketi yönetmeyi “Erkan Yolaç’la “evet hayır yarışması” zannedip bu kelimelerden birini kullandığınız için mi kaybettiniz? Yoksa, yoksa “Olay anında kendimizi kaybetmiştik hatırlamıyoruz” mu diyorsunuz?
Aysu Baceoğlu: Yaptığınız bir açıklamada “Bence ünlüler ünlülerle sevişmeli, çünkü aynı frekansta oldukları için birbirlerini taşıyabilirler” demişsiniz! Frekans ayarlarını verebilir misiniz? Antenler hangi yöne bakacak? “Ünlü” kelimesinin içine sizin için ünlü olmayan ama başkaları için ünlü olan birileri de giriyor mu?
Mustafa Topaloğlu: Bilim adamları uzayda hayat olmadığını söylüyorlar! Uzaylıyım deyip duruyorsun! Seninki de hayat mı?
Serdar Ortaç: “İlham kaynağım şu gördüğünüz Boğaz! Bu deniz öküze bile ilham verir!” demişsiniz! Bildiğimiz kadarıyla boğazdan tren değil gemi geçiyordu! Ve öküzler de genelde trene bakarken dikkat çekiyorlardı! Bizim bilmediğimiz başka bir öküz çeşidi mi var? Yoksa hayvanları mı karıştırdınız?
Eskinin Küçüğü Şimdinin Büyüğü Emrah: Bir zamanlar “Mozart dinlemem ama Türkiye’ye gelirse konserine giderim” demiştiniz? Vivaldi gelirse gider misiniz?
Türkan Şoray: Bir gazetecinin “Türkan hanım gözlerinizi bağışlar mısınız?” sorusuna “Bugün mü?” diye cevap vermişsiniz! Göz bağışlamak için hangi günü tercih edersiniz? Bugünün ismini bağışlar mısınız?
Osman Durmuş: Bir konuşmanızda “Parlamentodan 500’ü aşkın başbakan çıkar” demişsiniz? Onlardan birinin şu an ülkeyi yönettiğini düşündüğünüz oldu mu? 70 milyona dayanan ülkemizde sizce kaç başbakan çıkar? Kaçı erkektir kaçı bayandır?
Cüney Arkın: Bir konuşmanızda “ Vücudundan kurtul. Sadece zihnin ve ruhunla yaşa. O zaman toprağın altında nefes alabilirsin” demişsiniz? Acil ihtiyaçlar için bir öneriniz var mı? Yoksa “ihtiyaç yok” deyip işi oluruna mı bırakıyorsunuz?
Brooke Shields: “Sigara öldürür ve eğer ölürseniz hayatınızın bir parçasını kaybedersiniz” demişsiniz! İnsan yaşarken ölür mü? Yaşarken ölen insan hangi parçasını kaybeder? Sizin en önemli parçanız hangisidir?
Sinem Güven: “Ben meme kanserine şahsen karşıyım” demişsiniz! Dernek kurmayı düşünüyor musunuz? Yada siz gerçekten düşünüyor musunuz?
Nihat Doğan: “Atatürk ‘Yurtta sulh barışta sulh’ dedi” demişsiniz! Sulhta yurt barışta sulh olmasın bu dediğiniz? Düzeltmeyi düşünüyor musunuz?
Corc W. Bush: Bir konuşmanızda “Kendime ait çok güçlü görüşlerim var ama her zaman onları onaylamıyorum” demişsiniz? Sizle ilgili büyük çoğunluğun da aynı düşündüğünü biliyor musunuz? Başkanlık süresince izlediğiniz politikalar yüzünden yüzlerce yanlışınızdan sadece birini bile götürecek her hangi bir doğrunuzun olmadığının farkında mısınız?
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’da bahar havası

SONRAKİ HABER

MİNERVANIN BAYKUŞU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...