20 Nisan 2009 00:00

DTP önünde oturma eylemi

ANKARA emek ve demokrasi güçleri DTP ile dayanışma duygularını göstermek için DTP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yaptılar.

Paylaş

ANKARA emek ve demokrasi güçleri DTP ile dayanışma duygularını göstermek için DTP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yaptılar. Eylemde konuşan sendika ve siyasi parti temsilcileri saldırının sadece DTP’ye değil, tüm emek ve demokrasi güçlerine yönelik olduğuna dikkat çektiler.
DTP’ye yönelik operasyona tepki gösteren siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri dün DTP Genel Merkezi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, seçim sonrası partilerine yönelik baskıların arttığına dikkat çekerek, DTP’ye yönelik operasyonun hükümet ve genelkurmayın seçim sonuçlarını “tehlike” olarak gören anlayışından kaynaklandığını söyledi. Kurtulan, Kürtlerin birlikte hareket etmesi ve barıştan yana tutumunun AKP’yi ürküttüğünü ifade etti.
Partisinin kadın ve gençlik meclislerine yönelik baskıları kınayan Kurtulan, meclislerin katılımcı demokrasiyi sağlamak amacıyla oluşturdukları örgütlenmeler olduğunu belirterek, “Lider sultasına dayalı siyasi erk bunu anlamakta zorlanıyor. Kadın ve gençlik meclislerimizin illegalize edilmesi Türkiye kamuoyunu yanıltıyor ve operasyon için bir kılıf olarak kullanılıyor” diye konuştu.
DTP ŞANSTIR
DTP’ye destek veren 29 kurum adına ortak açıklamayı yapan Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu da, AKP’nin seçim sonuçlarına itiraz ederek halkın iradesini hiçe saydığını ifade etti. Sümbüloğlu, AKP’nin intikam operasyonu yaparak öç almak istediğini kaydetti. Saldırıların halkların bir arada yaşama ve onurlu bir gelecek yaratma iradesini sekteye uğratmak amaçlı olduğunu belirten Sümbüloğlu, DTP’ye yönelik her türden saldırının aslında tüm demokrasi güçlerine karşı yapıldığını söyledi. Sümbüloğlu, Kürt sorununun çözümünde DTP’in şans olduğunu belirterek, “Emek ve demokrasi güçleri bu şansın hayata geçmesi için çaba harcamalı” dedi.
SALDIRI POLİTİKALARI
KESK Genel Başkanı Sami Evren ve KESK’e bağlı sendikaların genel başkanları da, oturma eylemine kısa bir ziyarette bulundular. KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin ağzından düşürmediği anayasa değişikliğini seçim sonrası unutarak, barış ortamını bozacak, ülkeyi yeniden karanlık günlere sürükleyecek girişimlerde bulunduğunu söyledi. “Demokratik alanda siyaset yapanlar gözaltına alınınca ne kazanılacak” diye soran Evren, “AKP’nin yerel seçimlerden çıkaracağı sonuç saldırı değil, işsizliğin yaratacağı sosyal sorunları çözmek olmalıdır.” Oturma eylemine katılan kurum temsilcileri söz alarak DTP’ye yönelik baskılara karşı birlikte mücadele edeceklerini dile getirdiler. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

KKTC’de iktidar kaybetti

SONRAKİ HABER

Kürt sorunu çıkmaza sokuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...