20 Nisan 2009 00:00

Örgütlenme çağrısı

GREVDE 65. günü geride bırakan Sabah-atv çalışanları her hafta Taksim’de yaptıkları yürüyüşlerini sürdürdüler. Direnişteki Meha, Desa, Sinter ve Kurtiş işçilerinin yanı sıra atv’de yayınlanan Elveda Rumeli dizisinden bazı oyuncular da yürüyüşe katıldı.

Paylaş

GREVDE 65. günü geride bırakan Sabah-atv çalışanları her hafta Taksim’de yaptıkları yürüyüşlerini sürdürdüler. Direnişteki Meha, Desa, Sinter ve Kurtiş işçilerinin yanı sıra atv’de yayınlanan Elveda Rumeli dizisinden bazı oyuncular da yürüyüşe katıldı. İstiklal Caddesi’nde bulunan Desa mağazası önünden geçerken duran yürüyüş kolu, hep birlikte sendika düşmanı Desa patronunu yuhaladılar. “Emine Aslan yalnız değildir” sloganları atılırken aynı yuhalama LC Waikiki mağazası önünde de gerçekleşti. Burada da “Meha işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı, “Grev, grev” sesleri yükseldi.
Çevredeki çok sayıdaki vatandaşın alkışlarıyla destek verdiği yürüyüşte, grevciler de kendi günlüklerini tuttukları “Grev” gazetesini dağıttılar. Galatasaray Lisesi önünde son bulan yürüyüşün ardından, grevcilerden Alper Tunga Çatal basına açıklama yaptı.
Toplumun her kesiminden destek almalarına karşın halen meslektaşlarının eksikliğini hissettiklerini belirten Çatal, çok istemelerine rağmen kendi meslektaşlarını yanlarında göremediklerini ifade etti. “Turkuvaz Grubu’ndaki sendikal mücadelenin sonucu ne olursa olsun, bu sektörün çalışanlarının örgütlenmesinin, ülkedeki diğer emekçiler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” diyen Çatal, bu nedenle buradaki mücadelenin sonucunu beklemeden tüm basın çalışanlarını sendika çatısı altında örgütlenmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’te 1 Mayıs haftası

SONRAKİ HABER

Grev mahallelere yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...