20 Nisan 2009 00:00

Meclis’te 1 Mayıs haftası

1 Mayıs’ın tatil edilmesini öngören tasarı bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. DTP’nin İçişleri Bakanı hakkındaki gensorusu da diğer önemli gündem.

Paylaş

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. Meclis Genel Kurulu haftaya DTP Grup Başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan’ın İçişleri Bakanı Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesini görüşerek başlayacak. DTP’nin Bakan Atalay hakkında ‘Toplumsal barışı tehlikeye soktuğu’ iddiasıyla verdiği gensoru önergesinin ön görüşmesi, yarın Genel Kurul’da yapılacak. Gensoruda ise en temel insan hakkı olan yaşam hakkına kast eden bütün olayların İçişleri Bakanlığının sorumluluğu altında yaşandığı belirtilerek, “İçişleri Bakanı’nın gerek emrindeki polis gücünü kontrol edememesi gerekse ölümleri durdurmak için caydırıcı tedbirler almaması, kamuoyundaki kaygıları daha da artırmaktadır. Etkin önlemler almayarak ölümlerin ve yaşam hakkı ihlalinin artmasına yol açtığı, bu tutumuyla toplumsal barışı tehlikeye sokmaktadır” denildi.
1 MAYIS TATİL
OLUYOR
Genel Kurul’un 22 Nisan Çarşamba gündeminde ise 1 Mayıs’ın tatil edilmesini öngören tasarı bulunuyor. Genel Kurul’da görüşmeleri yarım kalan KOSGEB tasarısı tamamlandıktan sonra 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla tatil edilmesini öngören düzenleme ele alınacak.
23 NİSAN TÖRENİ
23 Nisan Perşembe günü ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenecek törenlere sahne olacak. TBMM’nin açılışının 89’ncu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Genel Kurul ise saat 14.00’de özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın açış konuşmasıyla başlayacak olan özel gündemli toplantıda Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Türk, DSP Genel Başkanı adına Denizli Milletvekili Erçelebi ve ÖDP Genel Başkanı adına İstanbul Milletvekili Uras konuşacak. Toptan saat 19.30’da ise resepsiyon verecek. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Örgütlenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...