21 Nisan 2009 00:00

Türk-İş’ten ortak kutlayalım çağrısı

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması için İstanbul Valiliği’ne başvurduklarını açıkladı.

Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması için İstanbul Valiliği’ne başvurduklarını açıkladı. Kumlu, “Kanlı 1 Mayıs”ın yarattığı travmanın aşılması için Taksim’in emekçilere açılmasını istedi. Taksim’e izin verilmemesi halinde Kadıköy’de olacaklarını dile getiren Kumlu, 1 Mayıs’ı ortak kutlamak için çabalarının süreceğini belirtti.
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, dün 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Türk-İş Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Kumlu, toplantı öncesi gazetecilerin 1 Mayıs’ını, karanfil ve kalem hediye ederek kutladı.
Kumlu, Türk-İş İstanbul Bölge Temsilciliği aracılığıyla İstanbul Valiliği’ne Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarında Türk-İş’e açılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda yaşanan olayların hâlâ aydınlatılamadığını hatırlatan Kumlu, “Kanlı 1 Mayıs’ın yarattığı travmanın geride bırakılabilmesi için Taksim’in emekçilere açılmak zorunda olduğunu” söyledi.
Başbakan’a seslenen Kumlu, “1 Mayıs’ı tatil ilan ettirdiniz, teşekkür ederiz. Ama 2009 yılının 1 Mayıs’ında, geçmişin bütün olumsuz izlerini silmek ve Taksim’i bir bayram alanı haline getirmek sizin elinizdedir. Taksim’i kutlamalara açınız. Yüz binlerce insanın eşleriyle, çocuklarıyla Taksim’e ellerinde karanfillerle gelmesine izin veriniz” dedi.
İLLERDE YAYGIN KUTLANACAK
Kumlu, başta işçi ve memur konfederasyonları olmak üzere tüm emek ve meslek örgütleriyle ortak kutlama için temasa geçeceklerini bildirdi.
Taksim’de kutlamalara izin verilmemesi halinde bunun tarihi sorumluluğunun hükümette olacağını vurgulayan Kumlu, Taksim için ısrarlı olduklarını, ancak Taksim tartışmalarının İstanbul’da yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına engel olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
1 Mayıs’ın tüm bölge ve illerde yaygın olarak kutlanmasını amaçladıklarını belirten Kumlu, Taksim’e izin verilmemesi halinde Türk-İş’in 1 Mayıs’ı İstanbul’da Kadıköy Meydanı’nda kutlayacağını açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

Taksim için başvuru yapıldı

TÜRK-İŞ, İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için valiliğe miting başvurusunda bulundu.
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve tertip komitesi üyeleri, dün İstanbul Valiliği’ne mitingi Taksim’de yapmak için dilekçelerine teslim ettiler.
OLUMLU YAKLAŞIM BULAMADIK
“Taksim ısrarımızı üzerine bastırarak ifade ettik. Geçen yıl yaşananların bir daha yaşanmamasını istedik” diyen Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, bu taleplerine karşı validen olumlu bir yaklaşım göremediklerini ifade etti.
ISRARIMIZ SÜRECEK AMA..
Türk-İş temsilcisi Faruk Büyükkucak, “Sonuna kadar Taksim ısrarımızı sürdüreceğiz, ancak izin verilmemesi durumunda Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği başka bir yerde kutlama yapacağız. DİSK ve KESK’ten ayrı düştüğümüz nokta, üyelerimiz ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıları, taleplerini alanlarda haykırmak istiyor. İstanbul’da 1 Mayıs’ın kutlanmasını istiyor” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İşçinin gündemi alan değil işsizlik

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...