21 Nisan 2009 00:00
İçmeden sarhoş olunan bar!
İNGİLTEREnin içki merkezi ve Londranın dünyaca ünlü bölgesi Sohoda Sam Bombas ve Harry Parr adındaki iki arkadaş, içmeden sarhoş olunan bir bar kurdu.
Dünyanın ilk içmeden sarhoş olunan barında müşteriler, cin ve toniğin üzerinde yürüyor, kokteyl içeren bir buharı soluyor, kokteyl dumanlarını koklayıp sarhoş oluyor.
Bompas ve Parr, müşterilerin 40 dakikada kendilerini sarhoş hissedecekleri cin tonik içeren bir sis tabakası oluşturduklarını, bu şekilde müşterilerin dev bir kokteylin içinde oturduklarını hissetmelerini sağladıklarını ve barı dekorla zenginleştirdiklerini söyledi.
Sam Bombas, bunun dünyada yapılan ilk alkol mimarisi olduğuna dikkat çekerek, Su kullanarak cin tonik kokteyli hazırlamak ve bunu tüm sisteme yaymak için cin tonik kokularını buharlaştırıyoruz. Böylece siz de cin ve tonik bulutlarının içerisine giriyorsunuz. İnanılmaz düzeyde ilgi gören bu sistem için bilet almak isteyen çok sayıda kişi var. Bu yüzden içeride kalma süresini çok kısa zamanlı tutuyoruz. Eğer başarılı olursa bunu daha uzun süreli yapmayı planlıyoruz şeklinde konuştu.
Nefesle alınan alkole ek olarak, barda aynı zamanda çeşitli içecekler ve cin tonik tadında küçük çubuklar da bulunuyor.
İçmeden sarhoş olunan bu sistemden çok zevk aldığını ifade eden müşterilerden Nicky Mudy, Buraya gelmemi arkadaşım tavsiye etti. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum, o yüzden buraya gelmem bir çılgınlıktı. Bu aslında alkol almanın başka bir çeşidi. Bir yerlerde oturup içki içmeyi seviyorum, ancak yeni bir şeyler yapmayı da çok seviyorum ifadelerini kullandı.
Bompas ve Parr, insanların çok içmek zorunda kalmak yerine alkollü buharı solumalarını amaçladıklarını ve bunun akıllıca bir fikir olduğunu düşündüklerini söyledi. (TOPLUM YAŞAM)
Evrensel'i Takip Et