22 Nisan 2009 00:00

Yok artık Ryanaair!

YOLCU uçaklarında tuvaletleri paralı yapmayı planlayan İrlanda havayolu şirketi Ryanair, şimdi de şişman yolculardan vergi almayı düşünüyor.

Paylaş

YOLCU uçaklarında tuvaletleri paralı yapmayı planlayan İrlanda havayolu şirketi Ryanair, şimdi de şişman yolculardan vergi almayı düşünüyor.
Havayolu şirketinin internet sitesinden bildirildiğine göre, yeni kaynak yaratılması konusunda yapılan bir ankete katılan 100 bin kişinin yüzde 40’ından fazlası, yolcuların vücut kütle endeksi üzerinden vergi alınmasından yana olduğunu bildirdi.
The Independent gazetesinin haberinde de, havayolu şirketinin aşırı kilolu yolculardan daha konforlu yolculuk etmeleri amacıyla ikinci bir koltuğun parasını isteyebileceği belirtildi. ABD’de de bazı havayolu şirketleri bir süredir aşırı kilolu yolcularından bunu istiyor veya onları ekonomi sınıfı yerine daha geniş koltukların bulunduğu birinci mevkiden bilet almaya zorluyor.
Ryanair’in anketine katılanların ayrıca yüzde 20’si de sigara odasına dönüştürülen tuvaletlerde, 3 avro karşılığında bir sigara tüttürülmesine olanak verilebileceğini belirtti.Yüzde 18’i de tuvalet kağıdı kullanan yolculara bunun fatura edilmesini, yüzde 14’ü internete girişin paralı olmasını ve yüzde 8’i de uçağa kendi yiyeceğini getirene 2 avro vergi şartı konulmasını önerdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

KUSURSUZ BiR PiKNiĞiN KADINLARI

SONRAKİ HABER

Plastiğe dokunma şişmanlarsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...