22 Nisan 2009 00:00

Baykal’ın gündeminde Ergenekon vardı

CHP lideri Deniz Baykal’ın grup toplantısındaki gündeminde ağırlıklı olarak Ergenekon ve Ermenistan sınırı sorunu vardı.

Paylaş

CHP lideri Deniz Baykal’ın grup toplantısındaki gündeminde ağırlıklı olarak Ergenekon ve Ermenistan sınırı sorunu vardı. Ergenekon’un siyasi bir öç alma davası olduğunun kesinleştiğini söyleyen Baykal, Ermenistan’la ilişkiler konusunda da hükümeti eleştirdi.
‘KARANLIKTAN ÇIKIŞ KAPISI ERGENEKON’
Ergenekon’da son gözaltıların gerçekleri su yüzüne çıkardığını söyleyen Baykal, “Bu davanın siyasi intikam ve siyasi hesaplaşma davasına dönüştüğünü bir yılı aşkın süredir söylüyoruz” dedi. “Eskiden arkası yarın vardı. Dizi yapar gibi iddianame olur mu?” diyen Baykal, “İddianamenin başı sonu belli olacak, kapsamı, hukuku, tanıkları, ithamları belli olacak. Var mı? Yok. Yüzlerce isim var. Herkes var. Yargılama mahkemede değil kamuoyu önünde yapılsın isteniyor” şeklinde konuştu. “Kim darbe yapıyor, sor. Sormazsan namertsin” diyen Baykal, “Devlet yönetiminde yer alıp çeteleşmiş olanlardan hesabını soruyor musun, sor. Sormazsan namertsin. Güneydoğu’da faili meçhullerle karışmış olanlardan sor. Sormazsan namertsin” dedi. “Artık umut hakimlerdedir. Ergenekon Türkiye’yi tutsak almak için planlanmıştır” diyen Baykal’ın, “Ama tarihteki efsanede olduğu gibi Türkiye’nin çıkış yolu olacaktır. Umutsuzluktan, karanlıktan çıkış kapısı olacaktır Ergenekon. Türkiye Ergenekon’la hak ettiği hukuk düzenine kavuşacaktır” ifadelerini kullanması dikkat çekti.
Türkiye’nin Ermenistan’la sürdürdüğü müzakereleri “Cumhuriyet tarihinin en büyük diplomasi hatası” olarak değerlendiren Baykal, Cumhurbaşkanı Gül’e seslenerek, “Derhal Bakü’ye gidip, Aliyev’le bir araya gelmelidir. Somali’ye gösterdiği ilgiyi, Bahreyn’e gösterdiği ilgiyi Azerbaycan’dan saklayamaz” dedi. Kıbrıs seçimlerine de değinen Baykal, AKP’nin seçimlere müdahale etmeye çalıştığını söyledi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Deniz Baykal, “Güneş balçıkla sıvanmaz. Ekonomik krizin ağırlığı her türlü tartışmanın ötesindededir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tüzel işçilerle 1 Mayıs’ı konuştu

SONRAKİ HABER

ERMENİ HALKI VE TEHCİR FACİASI 1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...