22 Nisan 2009 00:00

Gebze’deki çalışma örnek olmalı

TÜRKİYE, içine girdiği krizle birlikte son yılların en yüksek işsizlik rakamlarına şahit olurken; işten atmalar, emekçilere yönelik hak gaspları ve yoksulluk giderek artıyor.

Paylaş

TÜRKİYE, içine girdiği krizle birlikte son yılların en yüksek işsizlik rakamlarına şahit olurken; işten atmalar, emekçilere yönelik hak gaspları ve yoksulluk giderek artıyor. Gebze, Kocaeli’nde işçi ve emekçilerin yoğunlukta yaşadığı bir bölge. Bu yüzden, yaşanan sorunlar ve 1 Mayıs’a ilişkin, Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç’la görüştük.
Koç, “1 Mayıs’ta işçiler emekçiler, işten atmaların yasaklanması için, krizin faturasını patronlara ödettirmek için, ücretsiz izinlerin durdurulması için alanlara çıkmalıdırlar. Bu 1 Mayıs’ta öncelikli talebimiz, krize karşı emekçilerin, işçilerin en örgütlü biçimde alanlarda olması, kendi haklarına sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.
Krize Karşı Gebze Sendikalar Birliği olarak ortak bir mücadele hattı örmeye çalıştıklarını dile getiren Koç, şöyle devam etti: “Kriz konusunda kamuoyu yaratmayı başardığımıza inanıyorum. Bunu da Gebze’de düzenlediğimiz kriz karşıtı eylemlerdeki katılımdan anlayabiliriz.” Gebze’deki ortak çalışmaların konfederasyonlara da örnek olması gerektiğini ifade eden Şerafettin Koç, “Konfederasyonlarımızın alan tartışmalarıyla 1 Mayıs’ın konusunu daraltan bir yaklaşımı benimsemelerini değil, işçi ve emekçilerin taleplerini öne çıkarmalarını ve bu doğrultuda ortak bir mücadele hattında birleşmelerini istiyoruz” diye konuştu.
GEBZE’YE ÇAĞRI
Dönem Sözcüsü Şerafettin Koç, son olarak işçilere ve emekçilere 1 Mayıs’a katılım çağrısında bulunarak, “Bütün işçi ve emekçileri, tüm Gebze halkını, 1 Mayıs günü saat 16.00’da Gebze Ticaret Odası önünde toplanmaya bekliyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Ebru Simeklioğlu
ÖNCEKİ HABER

Adana’da kutlanacak

SONRAKİ HABER

1 Mayıs ortak kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa