22 Nisan 2009 00:00

Deride toplusözleşme imzalandı

DERİ-İŞ Sendikası ile Türkiye Deri Sanayi İşverenleri Sendikası arasında yürütülen grup toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Paylaş

DERİ-İŞ Sendikası ile Türkiye Deri Sanayi İşverenleri Sendikası arasında yürütülen grup toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
Patronların sıfır zam dayatması nedeniyle uyuşmazlık tutulan ve arabulucu aşamasına gelen toplusözleşme görüşmeleri Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel’in devreye girmesiyle yeniden başladı.
Yapılan görüşmelerin ardından 23.20 TL’nin altındaki ücretler 23.20 TL’ye çıkartılarak yevmiyelere seyyanen 3.00 TL zam yapıldı. Böylece ortalama zam oranı yüzde 10.54 olarak gerçekleşti. 2. yıl ücretlere enflasyon artı 1 puan zam yapılması kararlaştırıldı.
Sosyal yardımlarda ise 4 tam maaş ikramiye, 2.5 ton kömür yakacak yardımı, 2 yılda bir deri mont, yılda 2 çift ayakkabı, devlet memurlarına uygulanan aile yardımı, izin dönüş harçlığı, bayram harçlıkları, erzak yardımı, yılbaşı harçlığı, yıpranma primi, evlenme, doğum, ölüm yardımları, çocuk parası, tahsil ve askerlik yardımı gibi sosyal yardımlara 1. yıl enflasyon oranında ve 2. yıl enflasyon artı 1 puan zam yapılacak. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Bursa’da 1 Mayıs için başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...