22 Nisan 2009 00:00

Baydemir ve Atalay’a hapis cezası

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’a yaptıkları konuşmalarda ...

Paylaş

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’a yaptıkları konuşmalarda “gerilla” kelimesi kullanarak “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 10’ar ay hapis cezası verildi. DTP tarafından Kasım 2008’de operasyon ve çatışmaların son bulması için DTP Diyarbakır İl binasından Belediye Konuk Evine kadar yapılan yürüyüşte konuşan dönemin DTP İl Başkanı Nejdet Atalay ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
HUKUKİ DEĞİL
Duruşmaya Atalay ile Baydemir katılmadı. Duruşmada savunma yapan Erbey, Baydemir ile Atalay’ın yaptığı konuşmada suç unsurunun bulunmadığını ve yapılan konuşmada sadece “gerilla” sözcüğünün geçtiğini, bunun da suç içerikli olmadığını söyledi. Erbey, 2007 yılında Sanatçı Ferhat Tunç’un da yaptığı konuşmasında“gerilla” sözcüğünden yargılandığı davada beraat ettiğini hatırlattı. Mmahkeme heyeti, yapılan konuşmalarda “örgüt propagandası” suçunun işlendiğine kanaat getirerek, Baydemir ile Atalay’ı 10’ar ay hapis cezasına verdi. Karara tepki gösteren Meral Danış Beştaş, hapis cezasının verilmesinin hukuksal değil siyasal olduğunu belirtti. (DiyarbakırDİHA)


DTP DİYARBAKIR İL BAŞKANINA 1 YIL HAPİS

DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, HPG’li Kader Çiftçi’nin cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle “Örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarpıtıldı. DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek ile DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla açılan davanın görüşülmesine devam edildi. Duruşmaya Şimşek ile Gültekin katılmazken Avukatları Abdulkadir Güleç hazır bulundu. Şimşek ve Gültekin hakkında mütalaa veren savcılık, Şimşek’in “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırılmasını isterken, Gültekin’in ise beraatını talep etti. Mütalaanın ardından savunma yapan Avukat Abdulkadir Güleç, iddia makamının Gültekin için istediği beraat talebine bir diyeceklerinin olmadığını, ancak Şimşek’in cezalandırılmasını kabul etmediğini belirterek, Şimşek’in de beraatını istedi. Savunmadan sonra kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Gültekin’in beraatına karar verirken, Şimşek hakkında ise “Örgüt propagandası yapma” iddiasıyla bir yıl hapis cezası verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sur’da 90 yıldır konuşulan proje hayat buldu

SONRAKİ HABER

AKP’nin yatırımı yine koruculuk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...