22 Nisan 2009 00:00

Seçim sonrası yıkımları bu kez Ataşehir’de

29 Mart Yerel seçimlerinin ardından başlayan yıkımlar dün de Ümraniye Ataşehir’ de devam etti.

Paylaş

29 Mart Yerel seçimlerinin ardından başlayan yıkımlar dün de Ümraniye Ataşehir’ de devam etti.
Yeniçamlıca Mahallesi’nde kaçak olduğu gerekçesiyle daha önceden yıkım kararı alınan 18 binanın seçim döneminde yapılan kaçak katları dün yıkıldı.
Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet ekipleri ile beraber Yeşilçamlıca Mahallesi’ne giren yıkım ekipleri çok sayıda evi yıktı. Evlerinin yıkımına engel olmak isteyen mahalle sakinlerine polis müdahale etti, birçok kişi de gözaltına alındı.
Sabahın erken saatlerinde karşılarında yıkım ekiplerini gören bina sahipleri evlerini yıktırmamak için uzun süre direndi. Evlerini yıktırmak istemeyen bazı mahalle sakinleri mahkemeden aldıkları ‘Tedbir kararı’nı göstererek engel olmak istedi. Yıkım sırasında en ilginç direniş bir kadın tarafından gösterildi. Öfkeli kadın yıkım ekiplerine çay bardağı ve demlik fırlatarak tepki gösterdi. Kalkanlarla kendilerini koruyan polis ekipleri ise geri çekilmek zorunda kaldı. Mahallede ki gerilimin artması üzerine çevik kuvvet ekipleri yıkım yapılan sokakları abluka altına aldı.
Yıkım ekiplerine mahkeme kararını gösteren bir vatandaş ise yıkıma engel olamayacağını görünce çocuklarıyla birlikte evini elleriyle yıkmaya başladı. Keser, kürek ve elleriyle duvarları yıkan öfkeli bina sahipleri yaralandı. Elleri kanlar içinde kalan bina sahiplerini polis gözaltına aldı. Sabah erken saatlerde başlayan ve yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonrasında 18 kaçak kat yıkıldı. Yıkımların tamamlanmasından sonra ekipler, vatandaşların protestoları arasında mahalleyi terk etti.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Pardon ama biz neye çalışacağız?

SONRAKİ HABER

‘TOPLUMUN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINSIN’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...