22 Nisan 2009 00:00

HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

FENALAŞAN kadına tekme atan polis, 9 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde...

Paylaş

FENALAŞAN kadına tekme atan polis, 9 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Şişli’den Taksim’e yürümek isteyen metal işçisi Songül Çiftçi, gazın etkisiyle fenalaşıp Cumhuriyet gazetesi önünde yere oturmuş, bir sivil polisin tekmeli saldırısına uğramıştı. Üç polis sırasıyla, Çiftçi’nin saçlarını çekmiş, başına copla vurmuş ve tekmelemişti. 2009 1 Mayıs’ına günler kala, Sivil Polis Mehmet Firuz Bayraklı’ya dava açıldı ve duruşma günü belli oldu. “Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” suçundan dava açılan Polis Bayraklı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Çiftçi’nin Bayraklı hakkındaki suç duyurusu kabul edilmemiş, soruşturma izni verilmemişti. Çiftçi, avukatı İbrahim Ergün aracılığıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuş ve bu talebi kabul edilmişti. 1 Mayıs’ta gördüğü şiddetin ardından ağır psikolojik travma ve geçici hafıza kaybı yaşayan Çiftçi, İçişleri Bakanlığı’ndan manevi zararının tazminini istemişti.
‘ŞİDDET AMİRLERİN EMRİ’
Gelişmeyi değerlendiren Avukat İbrahim Ergün, önemli olanın, polisin alacağı ceza miktarı değil 2008’de uygulanan şiddetin yargılanması olduğunu vurguladı. Müdahalenin tek tek polislerin inisiyatifiyle uygulanmadığına dikkat çeken Ergün, “Amirlerinin emriyle şiddet uyguluyor. O kişinin ceza alıp almaması önemli değil, oradaki yöntemin yasadışı olduğunun gösterilmesi önemli” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Ceren Saran
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Dink davasında kırılma noktası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...