22 Nisan 2009 00:00

‘Sağlık yoksa iş de yok’

Emekli Sandığı’nda çalışma koşulları nedeniyle kalp krizi geçirerek ölen Ahmet Yıldız’ın mesai arkadaşları, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) çağrısıyla SGK’ya yürüyerek “Sağlık yoksa iş de yok” dediler.

Paylaş

Emekli Sandığı’nda çalışma koşulları nedeniyle kalp krizi geçirerek ölen Ahmet Yıldız’ın mesai arkadaşları, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) çağrısıyla SGK’ya yürüyerek “Sağlık yoksa iş de yok” dediler.
Emekli Sandığı çalışanları, Türk Büro-Sen ve BES’in çağrısıyla dün iş bırakarak, Ahmet Yıldız’ın yaşamını yitirdiği eski Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü (Sosyal Güvenlik Kurumu Kamu Görevlileri Emekli İşlemleri Daire Başkanlığı) önünde toplandılar. “Önce sağlık sonra iş”, “Ambulans istiyoruz”, “İnsanca çalışma hakkı istiyoruz”, “Kurumu öldürdünüz sıra bizde mi?” yazılı dövizler taşıyan emekçiler, taleplerini dile getirmek için Balgat’ta bulunan SGK’ya yürüdüler.
SGK bahçesinde toplanan yüzlerce emekçi, “Sağlık yoksa iş de yok”, “SGK şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları attılar. BES ve Türk Büro-Sen yöneticileri, burada ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamada, 3 sosyal güvenlik kurumunun SGK adı altında birleştirilmesiyle bu kurumlarda çalışanların haklarının yok edildiği ifade edildi.
ATAMALARA TEPKİ
Aradan 3 yıl geçmesine rağmen birleştirilen kurumlardan SGK kadrolarına yapılacak atamalarla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış olmasının eleştirildiği açıklamada, bazı birimlerin kapatılması ya da yerinin değiştirilmesi dışında ihtiyaca uygun düzenlemeler yapılmadığı bildirildi. Açıklamada, bu birimlerde çalışan kamu emekçilerinin ise altyapı yetersizlikleri nedeniyle telefon ve internet olmadan çalışmak zorunda kaldıkları aktarıldı.
Emekli Sandığı çalışanlarının merkez kadrolarda görev yapmalarına rağmen, istekleri dışında ve hukuksuz bir şekilde il müdürlüklerine atandığı ifade edilen açıklamada, birçok çalışanın da kadro derecelerinin düşürüldüğüne dikkat çekildi.
Açıklamada, “Teknolojik eksiklikler, iş yoğunluğu, personel eksikliği ve birçok olumsuzlukla uğraşarak işlerini en iyi şekilde yapmaya devam etmelerine karşın, birçok arkadaşımız bu ortamda sinir krizleri, kalp spazmları geçirerek ve birçok fedakarlıkta bulunarak işlerini en iyi şekilde yapmaya devam etmektedirler” denildi.
Geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirerek ölen Ahmet Yıldız’a uzun süre tıbbi müdahalede bulunulamadığı hatırlatılan açıklamada, 2 bin kişinin bulunduğu bir işyerinde gerekli sağlık tedbirlerinin alınmaması ve hasta nakil aracının bulunmamasına tepki gösterildi. Yapılan usulsüz atamaların iptal edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, iş yoğunluğunun azaltılması için kuruma acilen kadro alınması, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Polikliniği’nden alınan sağlık personeli ve hasta nakil aracının geri iade edilmesi ve Emekli Sandığı çalışanlarının kendi kurduğu Sağlık Yardım Sandığı konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.
Daha sonra, sendika yöneticileri SGK yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdiler. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

En kirli hava nerede?

SONRAKİ HABER

Adli Tıp’tan bir gün arayla iki farklı rapor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...