22 Nisan 2009 00:00

Birecik Belediyesi’ne silahlı saldırı

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde belediye binasına giren İsmail Şener elinde uzun namlulu kaleşnikof marka silahla ilçe belediye binasından içeri girdikten sonra rastgele ateş açtı.

Paylaş

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde belediye binasına giren İsmail Şener elinde uzun namlulu kaleşnikof marka silahla ilçe belediye binasından içeri girdikten sonra rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucunda ilk belirlemelere göre Ahmet Açıkbaş belinden ve göğsünden aldığı kurşunlar sonucu hayatını kaybederken, Ali Kankaya, Ali İncedağ ve Vahit İtekleşe ile henüz adı açıklanmayan 4 kişi yaralandı. Saldırgan Şener, ateş ettikten sonra Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın makam odasının bulunduğu kata çıktı.
Olay yerine çağrılan çok sayıda ambulans ve polis ile jandarma ekipleri belediyeyi ablukaya aldı. Bu sırada yaralılar ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken durumu ağır olan yaralılardan Vahit İtekleşe’nin hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Saldırgan, yaklaşık 1 saat süren pazarlığın ardından belediye binası önüne gelen İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ile konuştu. 15 dakika süren pazarlığın ardından İsmail Şener, ilçe emniyet müdürünün ikna çabaları sonucu polise teslim oldu.
Birecik Kaymakamı Ozan Balcı’nın da geldiği olay yerinde polise teslim olan saldırgan İsmail Şener, polis otosuna bindirilirken kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Daha sonra jandarmaya ait bir panzere bindirilen Şener’i linç etmek isteyen kalabalığı dağıtmak için polis havaya ateş açtı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Şener’in ifadesinin alınmasına başlandığı ve emniyette bir ambulansın da hazır bulunduğu bildirildi.
İsmail Şener’in saldırıyı belediyedeki işinden çıkartıldığı için yaptığı öne sürülürken. 29 Mart seçimi ile göreve gelen yeni belediye başkanı Faruk Pınarbaşı, bu iddianın doğru olmadığını, şahsın sadece çalıştığı birimin değiştirildiğini dile getirdi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

‘AKILLI TASARIM BİLİM DEĞİLDİR’

SONRAKİ HABER

ŞUBE BAŞKANLARI İL TEMSİLCİSİNİ ZİYARET ETTİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...