23 Nisan 2009 00:00

‘Bacaksız Bahri hepimizin arkadaşı’

RIFAT Ilgaz, Efes Koleji öğrencileri tarafından İzmir Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Paylaş

RIFAT Ilgaz, Efes Koleji öğrencileri tarafından İzmir Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
Efes Koleji Öğrencileri Gizem Konu, Pırıl Altınkeserler, Yağmur Güven, Eliz Tekcan, Zeynep Ertürk, Ege Özer, Ceren Kırkım, Larissa Aksel, Melis Demirkol, Efe Beşok, Sıla Türksoy, Tuğçe Karaoğlu, Damla Yardımcı, Nehir Şimşir, Taylan Kenanoğlu, Onat Şeker, Mert Can, Ferzan Budak ve Şimay Birinci’nin Öğretmenleri Savaş Ünlü yönetiminde yaptıkları “Efes Koleji Öğrencileri Rıfat Ilgaz ve Bacaksız’ı Anlatıyor” adlı sunum izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılanırken, altıncı sınıf öğrencisi Pırıl Altınkeserler’in konuşması da uzun uzun alkışlandı…
Altınkeserler, “Bacaksız hepimizin arkadaşı” adlı konuşmasında Rıfat Ilgaz’ın beş kitaptan oluşan Bacaksız serisinin kahramanı Bacaksız Bahri’yi anlattı: “Sınıfımızda bir tartışmadır gidiyor. Tüm arkadaşlar, Bacaksız Bahri’nin kendilerinin en yakın arkadaşı olduğunu söylüyor. Hayır, Bacaksız Bahri benim en yakın arkadaşım. Buna kesinlikle inanıyorum. Benim can dostum, sırdaşım, dert ortağım… Kitabını her elime aldığımda, çıkıp geliyor sayfaların arasından. ‘Var mısın benimle maceraya?’ diyor. Varım, diyorum. İki Bacaksız başlıyoruz koşuşturmaya… Bacaksız Bahri’nin yanında zaman nasıl geçiyor, anlamıyorum. En mutlu olduğum zamanlar, onunla birlikte olduğum anlar… Öğretmenimize sordum; öğretmenim Bacaksız Bahri kimin arkadaşı? Öğretmenim duraksamadan ‘Benim arkadaşım’ dedi. Nasıl olur öğretmenim, siz ona göre büyüksünüz. Önemli olan da bu… Küçükten büyüğe herkesin dostu olmak. Bundan güzel ne olabilir ki? Büyük usta Rıfat Ilgaz, öyle bir tip yaratmış ki paylaşılamıyor. Öğretmenimin bu sözlerinden sonra anladım ki, Bacaksız Bahri hepimizin arkadaşı, hepimizin dostu…”
Efes Koleji öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Bacaksız Bahri üzerine yaptıkları konuşmalar sonrası Çınar Yayınları sahibi ve genel yayın yönetmeni Aydın Ilgaz söz aldı. Rıfat Ilgaz’ın şiiri üzerine kısa bir konuşma yapan Aydın Ilgaz özellikle “Dört Mevsim” adlı şiir üzerinde durdu.
Kadir İncesu
ÖNCEKİ HABER

NÂZIM’IN BURSASI

SONRAKİ HABER

KADINLAR VE SANSÜRKONUŞULDU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...