23 Nisan 2009 00:00

Akdeniz tiyatroya doyacak

AKDENİZ Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun düzenlediği uluslararası amatör tiyatrolar festivalinin 3.’sü 20-26 nisan tarihlerinde üniversite yerleşkesinde yapılmaya başlandı.

Paylaş

AKDENİZ Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun düzenlediği uluslararası amatör tiyatrolar festivalinin 3.’sü 20-26 nisan tarihlerinde üniversite yerleşkesinde yapılmaya başlandı. Değişik üniversitelerden tiyatro ekiplerinin katıldığı festivale birçok tiyatrocuda eşlik ediyor. Amatör tiyatro grupları için önemli olan bu festival genç oyuncular için ise önemli bir fırsat.
Bu yılki festivale Kenan Işık, Levent Üzümcü, Üstün Akmen ve Berrin Arısoy Akhasanoğlu katılarak tiyatro izleyicileri ile buluşacak. Ünlü oyuncular ve eleştirmenler aynı zamanda festival süresi boyunca yapacakları atölye çalışmaları ve söyleşilerle tiyatro hakkındaki tecrübelerini tiyatro severlere aktaracak.
Akdeniz, Sabancı, Bilkent, Muğla, Azerbaycan Diller, Abant İzzet Baysal ve Anadolu gibi üniversitelerden 10’un üzerinde tiyatro ekibinin katıldığı festivalde birçok ünlü yazarın oyunları sahnelenecek. Sahnelenecek oyunların bir kısmı şöyle; “Hasan Sabbah” (Güngör Dilmen), “Bişey Yap Met” (Aziz Nesin), “Mezbahaların Kutsal Johannası” (Bertolt Brecht), “Onikinci Gece” (W.Shakspeare)… Bir hafta boyunca Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini ve Antalyalıları tiyatroya doyuracak olan tiyatro ekipleri, oyunlardan sonra izleyicilerle de buluşacak. (Antalya/EVRENSEL)
Tanfer Yeşiltepe
ÖNCEKİ HABER

Bu gün neyle doluyormuş insan?

SONRAKİ HABER

NÂZIM’IN BURSASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...