23 Nisan 2009 00:00

Tüzel: Her yerde kutlanmalı

EMEK Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, geçtiğimiz gün başladığı Trakya gezisinde dün Lüleburgaz’da işçiler ve sendikacılarla bir araya geldi..

Paylaş

EMEK Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, geçtiğimiz gün başladığı Trakya gezisinde dün Lüleburgaz’da işçiler ve sendikacılarla bir araya geldi..
Sendikalarla yapılan toplantıya Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur ile Lüleburgaz Şube Başkanı Veli Bütün ve Sendika Kurucularından İsmet Patron, Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Genel-İş Trakya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Nemci Arda katıldı.
Sendika temsilcileri ile sohbet eden Tüzel “1 Mayıs hazırlıkları her yerde yapılıyor. 1 Mayıs Lüleburgaz’da kutlanacaksa Lüleburgaz’dan ve Trakya’dan işçilerin ve emekçilerin İstanbul’a gitmesi çok yanlış. Bazı partiler ve sendikalar 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasında ısrar ediyorlar. Bu yanlış bir tutumdur. 1 Mayıs emeğin olduğu her yerde kutlanmalıdır” diye konuştu. 1 Mayıs’a çalışanların yanı sıra işsizlerin de katılmasının önemine dikkat çeken Tüzel, krizden en fazla etkilenen kesimlerin işsizler olduğunu kaydetti.
Tüzel daha sonra kriz gerekçesiyle fabrikaları kapatılan ve 5 aydır ücretleri ödenmeyen Mayteks işçileriyle bir araya geldi. Bir biri ardına söz alan işçiler yaşadıklarını şöyle anlattılar:
* Maaşımı alamadığı için çocuğumu yurttan almak zorunda kaldım köyden servisle gidip gelemeye başladı şimdi onu da ödeyemiyoruz.
* Ev kiralarımızı veremiyoruz ev sahibimiz durumumuzu bildiğinden idare ediyor şimdilik.
j Annemizin emekli maaşına bakıyoruz, köyden gelen yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz.
İşçiler kaymakama gittiklerinde 75 lira dışında yardım alamadıklarını ve bunun da sorunlarını çözmediğini anlattılar.
Tüzel daha sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ziyaret etti. Tüzel yereldeki işçi ve işsizler için yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı. (LÜLEBURGAZ)
ÖNCEKİ HABER

DTP Kocaeli İl binasına polis baskını

SONRAKİ HABER

Çalıştığımız yerde kutlamalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...