23 Nisan 2009 00:00

Kadınlar DTP operasyonuna tepki

DTP’ye yönelik başlatılan ve halen devam eden operasyona karşı tepkiler sürüyor. Dünde kadınlar tepki göstermek için birçok yerde eylem yaptı.

Paylaş

DTP’ye yönelik başlatılan ve halen devam eden operasyona karşı tepkiler sürüyor. Dünde kadınlar tepki göstermek için birçok yerde eylem yaptı.
DTP’ye yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri ve DTP’li kadın belediye başkanları tarafından kadın tutukluların kaldığı E Tipi Kapalı Cezaevi’ne kadar bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Kadınlar, kollarını zincirleyerek oturma eylemi yaptı.
DTP Diyarbakır İl binasından başlayan yürüyüşe DTP’li kadın belediye başkanları da katıldı. Cezaevi önünde açıklama yapan Yıldız Aktaş Türkiye’deki aydın yazar ve demokrat çevrelere seslenerek, duyarlılık çağrısında bulundu. Savaşın hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını ifade eden Aktaş, AKP Hükümeti’ni sert bir dille eleştirerek kirli savaş politikalarından vazgeçmesini istedi. Konuşmanın ardından yapılan 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
AKP BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ
DTP Şırnak Kadın Meclisi, yapılan operasyon, gözaltı ve tutuklamalara ilişkin basın açıklaması yaptı.Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
DTP Tunceli İl Örgütü tarafından yapılan eyleme EMEP’in yanı sıra sendika ve kitle örgütleri de destek verdi.
AKP İl binasının önünde yapılan açıklamanın ardından, oturma eylemi yapıldı. DTP Çanakkale İl Örgütü Barış Anıtı’nda yaptığı açıklamaya EMEP, TKP ve İHD’de destek verdi. Malatya İnönü Üniversitesi’nde öğrencileride DTP operasyonuna tepki gösterdi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’te oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Baydemir ve Atalay için İHD’den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...