23 Nisan 2009 00:00

Meclis’te oturma eylemi

DTP’nin operasyonla açık hedef haline getirildiğini belirten DTP Grubu Meclis’te oturma eylemi başlattı. Bugün saat 08.00’e kadar Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme kararı alan DTP’liler eylemlerine ilişkin açıklamayı Meclis Basın Bürosu’nda yaptılar.

Paylaş

DTP’nin operasyonla açık hedef haline getirildiğini belirten DTP Grubu Meclis’te oturma eylemi başlattı. Bugün saat 08.00’e kadar Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme kararı alan DTP’liler eylemlerine ilişkin açıklamayı Meclis Basın Bürosu’nda yaptılar.
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, tüm milletvekillerinin katılımı ile dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile aralarında EMEP, ÖDP, SP, SDP, KESK ve bağlı sendikalar, Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri temsilcileri, aydınlar da destek verdi.
MESAJ DOĞRU
OKUNMADI
Seçim sonuçlarının yok sayılan, dışlanan, dili, kimliği, kültürü inkar edilen bir halkın özgürlük ve demokrasi yürüyüşünde önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Demirtaş, Hükümetin doğru mesaj okumadığını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak, tam tersi bir durum yaşandığını anlatan Demirtaş, bölgede yaşanan olayları ve DTP’ye yönelik operasyonu, “seçim sonuçlarına tahammülsüzlüğün açık göstergesi” olarak nitelendirdi.
SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Hükümetin açık biçimde Kürt sorununun demokratik biçimde çözümünden yana olmadığını bu operasyonla bir kez daha gösterdiğini kaydeden Demirtaş, saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını söyledi. Yasal, demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten Demirtaş, bu doğrultuda hem operasyonları protesto etmek hem de halk iradesine sahip çıkmak, aynı zamanda çözüm yerinin parlamento olduğunu göstermek için Genel Kurul çalışmaları bittikten sonra salonu ve sıralarını terk etmeyeceklerini ifade etti. Ufuk Uras’ın da kendilerine destek için oturma eylemine katılacağını bildiren Demirtaş, 23 Nisan Günü de özel gündemli Genel Kurul’a katılacaklarını, ancak AKP’yi protesto ettikleri için diğer 23 Nisan kutlamalarına katılmayacaklarını söyledi. Ergenekon’la ilgili söylem değişikliklerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, Ergenekon’da, Doğu ve Güneydoğu’daki olayların sadece kıyısından geçildiğini, operasyonların AKP karşıtlarına yöneltilip, sulandırıldığını, kendilerinin buna karşı çıktılarını ifade etti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu DTP’liler için ‘yayın yasağı’ talebi

SONRAKİ HABER

Kadınlar DTP operasyonuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...