23 Nisan 2009 00:00

Kazılar yeni gözaltılar getirdi

POYRAZKÖY'de Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı'na ait arazide yapılan kazıda bulunan cephanelikle ilgili soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf subay 10 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

POYRAZKÖY'de Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı'na ait arazide yapılan kazıda bulunan cephanelikle ilgili soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf subay 10 kişi gözaltına alındı.
Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından önceki gün Poyrazköy'de yapılan kazıda, lav silahları ve patlayıcıların yanı sıra çok sayıda mühimmat bulunmuştu.
Soruşturma derinleştirilirken, aralarında Emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş’ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele ekipleri Bektaş'ın İstanbul Beylikdüzü Beykent Sitesi’ndeki evinde ve ofisinde arama yaptı. 2.5 yıl önce emekli olan Bektaş sualtı (SAT)komandosuydu.
KAZILARA DÜN DE DEVAM EDİLDİ
Soruşturmanın 3 savcısı da, dün kazı bölgesine gitti ve bölgede kazılar yeniden başladı. Kazılarda çok sayıda yeni mühimmat bulundu.
BAKAN GÖNÜL: BİLGİ VERİRİZ
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İstek Vakfı'na ait arazide ortaya çıkan Ergenekon cephaneliğiyle ilgili olarak, "Adli tahkikat devam ediyor. Bizim düşüncemiz olamaz. Biz icrayız, o yargı. Yargının bir faaliyeti hakkında yönetim olarak bizim bir şey söylememiz mümkün değil" dedi.
Gönül, bulunan mühimmatın TSK'ya ait olup olmadığının sorulması üzerine Gönül, "Yargının takdirindedir, sorarlarsa kayıtlarımıza göre bilgi veririz" ifadesini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

DALAN ABD’DEN ARADI
Ergenekon'un ek iddianamesinde yönetici olmakla suçlanan ve arazisinde cephanelik çıkan Bedrettin Dalan ise ABD'den Vatan Gazetesi'nden Barlas Yurtsever'i aradı ve "19 yıldır askeri bölge ilan edilmiş, SAT komandolarının eğitim alanı olarak kullandığı bir arazide bulunan silahlarda bizim hiçbir sorumluluğumuz yok" iddiasında bulundu. Dalan, 19 yıldır kendilerine ait olan arazide çıkan silahlarla vakıflarının isminin yan yana getirilerek psikolojik bir savaş yürütüldüğünü öne sürdü. İstek Vakfı da, “Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın kullanımında olmamıştır” dedi.
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Tutuklu DTP’liler için ‘yayın yasağı’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...