23 Nisan 2009 00:00

Anayasa Mahkemesi’nden de akreditasyon ambargosu

Genelkurmay ve Başbakanlığın ardından Anayasa Mahkemesi de bazı gazete ve televizyonlara ambargo uyguladı. 47. kuruluş yıldönümünü kutlayan Anayasa Mahkemesi, yarın düzenleyeceği törene ve “Bireysel Başvuru ve Dünyadaki Uygulamalar” başlıklı bilimsel toplantıya gazetemizle birlikte, Sözcü ve Birgün gazeteleri ile ART ve Başkent televizyonlarını çağırmadı.

Paylaş

Genelkurmay ve Başbakanlığın ardından Anayasa Mahkemesi de bazı gazete ve televizyonlara ambargo uyguladı. 47. kuruluş yıldönümünü kutlayan Anayasa Mahkemesi, yarın düzenleyeceği törene ve “Bireysel Başvuru ve Dünyadaki Uygulamalar” başlıklı bilimsel toplantıya gazetemizle birlikte, Sözcü ve Birgün gazeteleri ile ART ve Başkent televizyonlarını çağırmadı. Böylece Genelkurmay ve Başbakanlık’ın ardından Anayasa Mahkemesi de yasakçılar kervanına katıldı.
Başbakanlık da geçtiğimiz yaz aylarında muhabirimiz Sultan Özer ile birlikte bazı gazetecilerin akreditasyonunu yenilemeyerek, Başbakan’ı izlemelerini engellemişti. Gazeteciler konuyu yargıya taşımışlardı.
Konuyla ilgili bilgi almak istediğimiz Anayasa Mahkemesi’nde ise sorularımıza “Kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle mahkemede konuyla ilgili kimsenin bulunmadığı” belirtilerek yanıt verilmedi. Bazı gazetecilere konuyla ilgili “Teknik aksaklıklar nedeniyle davetiye ulaştırılmadığı” yanıtı verilirken, eline davetiye ulaşmayan bazı kuruluşlara da etkinliğin yapılacağı salonun 30 kişilik olduğu ve bu nedenle tüm basın organlarına haber verilmediği söylendi. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

DTP’nin Atalay hakkındaki gensorusu reddedildi

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...