23 Nisan 2009 00:00

Ahmedinecad: Özgürlük konuşmalarınız bir yalan

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Cenevre’de düzenlenen Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansı’nda yaptığı konuşmaya dair eleştirilere yanıt verdi.

Paylaş

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Cenevre’de düzenlenen Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansı’nda yaptığı konuşmaya dair eleştirilere yanıt verdi.
Ahmedinecad, Tahran’da düzenlenen uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, Batı ülkelerine hitaben “Özgürlük konuşmalarınızın kocaman bir yalan olduğu anlaşılmış oldu” dedi. “Farklı düşüncelere tahammül edemeyenlerin ifade özgürlüğünden bahsedemeyeceğini” söyleyen Ahmedinecad, konferansta konuşmasının kesilmesi girişimleri ile ilgili de “Kendi düzenlediğiniz bir programda yoksunuz ve salonun güvenliğini sağlamaktan acizsiniz, bu halinizle nasıl oluyor da dünyanın güvenliğini sağlamaya kalkışıyorsunuz” diye sordu.
“Dünyayı idare etme iddiasındaki güçlerin yönetiminde son 100 yılda 100 milyon masum insan öldü” diyen Ahmedinecad, Batılıların insan hakları sloganlarının gerçek olmadığını belirtti. Ahmedinecad, Batı hegemonyasının artık sonunun geldiğini, savaşa, ırkçılığa, zulme karşı direnişin bütün dünyada önemli bir konu haline geldiğini söyledi. İran Cumhurbaşkanı, “Onlar artık adaletten yana bu büyük insan dalgasının önünü kesemeyecek” dedi.
İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar ise yeni füzeler ürettiklerini ve bunların Şahap füzelerinden çok daha etkili olduğunu söyledi. Şahap-3 füzeleri, 2 bin kilometrelik menzile ve 1 ton savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip. Şahap-3 ten daha etkili Siccil füzeleri, 2008’de başarıyla denenmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Başbakana rağmen YARGILANACAK

SONRAKİ HABER

Lenin’in 139. doğum günü kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...